diumenge, 14 de novembre del 2010

Diari de campanya 21: cap de setmana de mercats, amb Ernest Benach

(A vegades, a un li toca fer diferents papers de l'auca)
Ha estat el primer cap de setmana de campanya, amb dos matins de mercat.
Buscar la proximitat durant la campanya es pot fer a través de muntar actes dimensionats perquè el contacte amb els electors sigui real i aquests vinguin, o bé anant a buscar els electors.
Si en els darrers sis mesos hem estat fent actes de petit format en el marc de la campanya Esquerra Compleix, durant la campanya anirem a buscar els electors.
Un bon lloc per anar és els mercats, hi ha moviment i bastant diversitat d'electors.
El dissabte al matí ens vam centrar amb el de Vic, on el President del Parlament, Ernest Benach, va visitar-lo durant dues hores, al costat del diputat Freixanet i del candidat a l'alcaldia vigatana, Joan López.
Això d'anar al mercat de Vic, però, no és gaire original, hi eren PSC (la Flora Vilalta em va pagar el cafè), CiU i ICV també.
Per uns moments vaig pensar que la desafecció política era una cosa que està de moda dir-ho, veient com la gent s'apropava a la paradeta d'ERC (i de la resta de partits) i en especial a Ernest Benach.
A Osona.com han fet una galeria de fotografies del mercat de Vic i els partit, cliqueu aquí.
El diumenge hem repetit mercat, aquest cop a Calldetens i sense cap altre partit. I la gent també s'ha apropat. Ha estat agradable i algun moment divertit, quan un home s'ha apropat i m'ha dit: "no us penso votar, votaré a Esquerra Republicana" i se n'ha anat... No serà perquè la pancarta no es veigués!
Entre els dos mercats, però una nit de sopar i alguna copa amb un company d'universitat, el Ferran, sempre interessant de parlar. Però per conversa la tinguda apassionadament a Xauxa. La batalla electoral també té lloc als pubs!
I també es juga en inauguracions, com al del camp de gespa artifical de Torelló, que l'ha fet el socialista Fogué, president de la diputació el diumenge a la tarda.
Dilluns en Freixanet té el primer debat, en aquest cas a Manresa, en una ràdio. Al vespre el Conseller Huguet es reuneix amb empresaris osonencs. La temperatura puja!