dilluns, 1 de novembre del 2010

Diari de campanya 8: La foto del candidat, el Sant Cristo gros de CDC Osonsa i els cartells del PSC

Avui és Tot Sants, dia de records pels que no estan en nosaltres i de castanyes i panellets. També és un dia festiu, així que avui tenim més temps per anar tancant serrells de la campanya.
Per començar ja he renovat els recursos d'imatges que tinc del candidat, el Josep Maria Freixanet (bloc), finalment tinc la foto "oficial" com a candidat. No hi ha res que sobti més que una fotografia desfasada en els mitjans de comunicació o en les pròpies eines de comunicació.
Un no és només el què fa, si no també com el perceben, i el primer que es percep d'un és la seva imatge, així que no confonguem.
I suposo que amb aquesta premissa, CiU d'Osona fa que, a unes setmanes de les eleccions, el diputat Quico Homs originari de Taradell, sigui omnipresent per la comarca, quan durant la resta de la legislatura poc l'ha trepitjada.
S'ha de tenir en compte que de diputats, malgrat el sistema electoral tant encorcetat amb llistes tancades i bloquejades, al Parlament n'hi ha amb tasques sectorials i altres de territorials. Els territorials també poden fer tasques de sectorials, com el cas del diputat Freixanet, que ha estat un diputat amb forta presència a Osona i, a més, ha estat el diputat d'educació d'ERC (essent ponent de la LEC).
Però a Homs, poc se l'ha vist per la comarca, ja que la seva tasca a estat eminentment sectorial. I no dic que no hagi fet feina, només dic que ara l'usen com el Sant Cristo gros de CDC Osona.

Avui veig els nous cartells del PSC, clamen que "ni independentistes ni de dretes". De nou, els socialistes afirmen la seva identitat des de la negació de la dels altres. És evident que això és una mostra de la debilitat de la personalitat pròpia.

I avui, Osona.com es fa ressò d'aquest diari de campanya, llegiu-ho aquí.