dimarts, 2 de setembre del 2008

Berlin, bloc de viatge

Tornats de Berlín, després d'una immersió d'una setmana, entre element de kitsch socialista i imperial, d'aqruitectura post-moderna i espoli mesopotàmic, tot amb un acompanyament de cervesa gran i suau i curryburst (després de saber que les nostres salsitxes de frankfurt allà en diuen vieneses...), ja podeu fer un cop d'ull al bloc del viatge.
Per cert, al bloc no hi surt, però vaig anar a un McDonald's, objectiu acomplert (informació pels qui estiguin interessats en aquesta meva estranya dèria d'anar als McDonald's dels països on viatge).

En Comajoan tenia raó amb el seu comentari en aquest bloc, el viatge ha estat un viatge encobert a l'Europa Oriental... sobretot després de veure que la policia alemanya m'ha remenat la maleta un cop ja l'havia facturat.
Me n'he adonat perquè han deixat un paper on m'indiquen que m'han requisat tres encenedors del SED, el partit comunista de la RDA... Almenys han deixat el paper informatiu, l'STASI t'obria el correu i no avisava!

Parlant de l'RDA, en els districtes berlinesos que abans eren de la RDA, guanya amb més del 40% dels vots
Die Lienke, L'Esquerra, partit d'escindits dels socialdemòcrates i del Partit Comunista. El partit guanyador a la resta d'alemanya, la CDU de Merkel treu menys del 20%...
Berlín és una ciutat complexe.
El bloc és: http://enjordiaberlin.blogspot.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Osti, m'he estat mirant e bloc de Berlin, i crec que heu fet recorreguts semblants als que vaig fer jo farà 4 anys. Inclosa la visita a l'antiga seu de la Stasi... lo que va costar trobrar-la!

Crec que us vau deixar una cosa: visitar el camp de concetració d'Oranienburg, a uns 30 km. de Berlin, el primer que van fer els nazis.

Igualment, un viatge bonissim!

Anònim ha dit...

Jordi Molinera,
ho vàrem estar mirant, però la ciutat ens va absorvir molt.
Lo de la seu de l'Stasi és molt gran! amb furgonetes incloses per moure's per dins.
Salut