dilluns, 17 de maig del 2010

Hereu, fer una consulta no és tant fàcil, oi?

Els defensors i guardians de les essències de l'stablishment català han fet sorna de la participació de les consultes sobiranistes que van tenir la primera onada el 13 de desembre i la última el 25 d'abril. En vindran més.
Però sembla que això de fer consultes no és tant fàcil. L'ajuntament de Barcelona n'ha organitzat una sobre una reforma de la Diagonal. En una setmana no s'ha arribat el 13% de la participació, malgrat la publicitat activa (i passiva) que ha comptat la consulta.
A més, l'opció que ha arrasat ha estat pel 80% ha estat una opció que l'ajuntament havia amagat, que l'havia posat per quedar bé. Una opció que era ni A ni B. És a dir un NO rotund a les propostes plantejades per l'ajuntament... o també es podria considerar un vot nul!
Un fracàs institucional que ja ha pagat el primer tinent d'alcalde i home fort del PSC a Barcelona, Cares Martí.
Veient que les consultes osbiranistes han superat de mitjana el 20% a Catalunya (en alguns llocs s'ha enfilat per damunt del 30%) i que a més els resultats no demostren un rebuig a la iniciativa d'una consulta sobre la independència, els resultats de les consultes sobiranistes són òptims. Sobretot si pensem que la publicitat institucional i en els mitjans de massa són escassos si no nuls.
Hi ha qui diu que la Barcelona guai ha estat enterrada per la consulta de la Diagonal. L'amic Arseni, al Facebook diu que s'ha actuat amb frivolitat. I és que amb la democràcia participativa no s'hi juga, perquè a la gent no se l'enganya tant fàcilment...

1 comentari:

Escolanet de Rocaprevera ha dit...

Ara ja saps perquè en Franch mai fara un referendum sobre la plaça nova