divendres, 2 de setembre del 2011

TSJC: nou embat espanyolista. I els catalans, què?

Els partits majoritaris espanyols són capaços de posar-se d'acord per fer una reforma constitucional exprés, que suposo, entre d'altres, limitar l'autonomia de les comunitats autònomes, que per les de tall regional no és cap trasvals, però per les de tall nacional suposa tota una enganyifa.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat dos mesos per liquidar el model lingüístic de Catalunya en l'Educació, un model posat com a exemple arreu del món, a excepció de l'Espanya encarcarada i identitària que fa de la imposició de la llengua castellana una eina d'Estat.

Dos embats més contra el nostra país, quan encara tenim fresc en la memòria la retallada múltiple a un Estatut que va sortir prou reeixit del Parlament de Catalunya i que en cada bugada, amb fotos amb ZP incloses, hem anat perdent llençols.

La resposta de tots els partits com a tals ha deixat bastant a desitjar, cadascú amb la seva responsabilitat, però hem estat incapaços d'articular respostes "d'Estat" (com la reforma constitucional), des de la unitat nacional i per l'interès del país, més enllà dels interessos de lobbies i de partits cosins (sinó germans) espanyols.

L'ofensiva centralista espanyola posa de nou a prova els partits catalans. Com respondrà la CiU governant davant una greu agressió (amb data límit, com amenaça del TSJC) cap a un dels pilars de la (re)contrucció nacional catalana? i la resta de forces? I, sobretot, i el PSC que sempre acaba sucumbint als desitjos del PSOE?

Potser no en som conscients, però la història ens observa.







4 comentaris:

Anònim ha dit...

De dónde has salido facha. Que la gnerte con sentido común no quiera que a sus hijos los eduquen en una lengua que no habla ni el tato.

Anònim ha dit...

HAN SEMBLAR RECORDAR,QUE EL NOSTRE PARTIT,VA RECOLZAR "LES POLITIQUES SOCIALS"AVANS QUE LA CATALANITAT...O NO FOREM LA GENT D'ESQUERRA,JO PREFEREIXO ERC,LA QU VA EMPENYA DURANT 8 ANYS,ELS "AMICS ESPANYOLISTES,A LA GENERALITAT?....CONCLUCIO:NO ESTAR BE ESPOLSARS RESPONSABITITATS
JUGANT AMB BARCELONA

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l'article. I el fatxa és el que t'ha titllat de fatxa.

Lluís Sabatés i Padrós ha dit...

Jugant amb Bcn. Relament canses. Estàs obsesionat/da i això no es bo per la teva salut. Però tu a la teva que fas molta gràcia.
Jordi, els catalans tenim el que ens mereixem. Segur que tots els partits hem tingut errors però la situació actual amb el pacte CiU i PP és de traca i mocador. Els lobbis pressionen molt i els interessa més la butxaca que Catalunya.