dissabte, 1 de novembre del 2008

Hvala, vol dir gràcies

Hvala és l'ossa eslovena que van introduir al Pirineu per recuperar l'ós en la nostra principal serralada. Era un projecte amb fons europeus, de caràcter estratègic, a llarg termini.
Un caçador ha estat ferit i ara ja volen treure l'ós. De què ha servit tot plegat?

Som una societat hedonista, on el risc, per mínim que sigui el volem eradicar, ho podem veure en diferents àmbits de la nostra societat. Per això tants programes de govern i de televisió per promocionar l'emprenedoria. Emprendre és arriscar.

Tornant a l'ós i al Pirineu, hi ha qui vol anar a disparar animals sense que hi hagi cap perill, sense cap risc, a excepció que un caçador et foti un tret per error...

Per cert, Hvala, vol dir gràcies en serbocroata.
Quina ironia, que ara vulguem expulsar Hvala
després de portar-la aquí pel mer fet de comportar-se defensivament davant una amenaça. Ho volem tot: arreglar la biodiversitat que ens hem anat carregant, anar a caçar sense riscos, anar armats i anar a la senyo si un animal ens esgarrapa per sentir-se amenaçat. Volem ser uns pinxos assegurant-nos que ningú pot amenaçar-nos...
Gràcies, Hvala, per mostrar-nos com som... si més no, alguns.

Aquí teniu una web interessant: www.sosossospirineu.org

1 comentari:

Anònim ha dit...

Era decision sul era ossa ei exlusiva deths areneses? Qu'ei çò que ditz Esquèrra Republicana Occitana? / La decisió sobre l'ossa es exclusiva dels aranesos. Què hi diu Esquèrra Republicana Occitana?

Apa, Occitània, e tanbe la ossa Hvala, liuras!

Albert