dimarts, 27 de setembre del 2011

Citant la Bíblia al Ple de Torelló

En el Ple de dilluns ens vam trobar amb cinc mocions de PxC. Algunes mostraven poc rigor, desconeixement del poble, oportunisme i populisme, en d'altres buscaven mostrar el que no són (ecologistes o sensibles els temes socials, per a tothom).
Ara bé, n'hi va haver una on vam veure l'autèntica essència de PxC, la seva islamofòbia. Sí, més enllà de l'aversió cap als que han vingut de fora (fins on posem el límit de fora, aquí ja tenim problemes...), hi ha l'aversió al musulmà.
En la moció en contra el conveni bilateral entre els estats espanyol i marroquí (entre d'altres coses, els espanyols residents podran votar a les eleccions locals del Marroc i viceversa), el portaveu de PxC va fer un discurs que ni Sant Joan a l'Apocalipsi va arribar al to emprat pel regidor torellonenc.
Per ell, donar el vot als marroquins és la fi d'occident davant l'amenaça de l'Alcorà i dels imams, i a més, en aquest occident finit PxC ostentarà el govern (d'on, si tot estarà dissolt?), arrebatant el poder (quin?) als botxins d'occident (llegiu els humils regidors de Torelló).
I amb tant to apocalíptic em vaig veure al mig del Ple referenciant la Bíblia, recordant que sí fem una lectura literal de la Bíblia (respectat per la PxC enfront l'Alcorà) llavors jo hauria de ser assassinat per treballar al setè dia de la setmana i el meu cunyat es podria vendre les meves nebodes. Això ho diu la Bíblia, però suposo que no treurem el dret a vot a cap cristià, oi?
Així que menys amenaces alcoràniques, que qui fa lectures literals d'aquests llibres religiosos o és un fanàtic o un oportunista malintencionat. El que no sé és quina de les dues coses és PxC...
Si volem parlar de dret a vot dels immigrats, s'ha d'aprofundir més i s'ha d'emmarcar en una estratègia nacional d'incorporació de la gent que ha vingut a casa nostra als darrers anys. I això, no ho farem ni a cop de creuada ni excloent a col.lectius per pur oportunisme electoralista.

PS: Per cert, crec recordar que el lema de PxC era "Primer els de casa", resulta que els regidors d'aquesta formació a Torelló, han demanat pressupostos per fer activitats a Torelló i tots s'han demanat a empreses de fora de Torelló, cap de casa!

Més informació del Ple de Torelló a www.esquerra.cat/torello

5 comentaris:

francesc ha dit...

Hola Jordi, m'agradaria saber què t'han fet aquets nois de PXC de Torelló, a mi em sembla que t'han respectat sempre, i tu a ells no, he seguit aquest ple i altres trobades vostres i em sembla que ja està bé de enriurete'n d'ells. Són persones normals treballadores com nosaltres que no s'han dedicat mai a la política i són noves en aquest aspecte, tenen una feina fora d'aquesta i no es dediquen les 24hores del dia com altres.
Com tota persona quan comença una cosa nova necesita temps per aprendre a fer-ho bé, no s'ha de criticar tan i s'ha de ser una mica més humild cosa que em sembla que tu no en saps gaire, no estic a favor de ningú avans era fidel a ERC, i més la independència del meu país, però ara veig que vosaltres no voleu el millor pel nostre país, deixant que puguin votar els marroquins, no us adoneu que aquesta gent arribarà al govern tard o d'hora i us farà fora a vosaltres??
Sobre el ple aquest que es fa referència, jo penso que els de PXC quan aprenguin a fer-ho bé ho faran millor que vosaltres estigues ben segur, ja que són unes persones que es relacionen i saben el que pensa la gent del poble no com d'altres.El que falta als plens és més respecte als companys i més educació, al final tots voles el millor pel poble no?
Gràcies per la teva atenció.

jordi ha dit...

Quina demagogia...
la d'en Francesc amb aquest comentari titllant d'humils i treballadors, i bones persones que com que no en saben de política (pobrets, donem-lis temps perquè n'aprenguin).
Em sobte que un ex-votant d'ERC pugui fer uns cpomentaris d'aquest tipus.
Si no en saben , que no s'hi posin. Hi si en volen apendre que s'hi esforcin i deixin de fer comentaris ofencius a altres colectius.
1 exemple: dius que son gent que es relaciona amb el poble... però fan una moció proposant una sèrie d'activitats sense tenir en compte les moltes que ja s'hi fan. Bé, no es que no les tinguin en comte, és que no saben d'elles.
Quina vergonya defensar gent com aquesta!!!

Jordi Casals i Prat ha dit...

No havia vist els comentaris.
A en Francesc, que m'ha escrot al mateix al Facebook (literalment), poso aquí la mateixa resposta (literal) que li he fet:

"Francesc, no sé d'on treus que m'enric d'algú, ara, rebutjo obertament els plantejaments de PxC, i així ho vaig manifestar com a portaveu d'ERC-JpT, a l'igual que la resta de grups.
I veig que fas una anàlisi simplista i oportunista de la moció presentada sobre el conveni bilateral Espanya-Marroc i el posicionament del meu grup. Llegeix el què he escrit i potser alguns arguments parcials que empres ja no seran vàlids. Però suposo que els teus apriorismes són dominants en la presa de posicionament.
I no sé ningú a l'ajuntament de Torelló que es dediqui a jornada completa a la política, però la majoria intentem ser rigorosos en els nostres plantejaments. I PxC no ho va ser en bona part dels seus plantejaments, obertament excloents en d'altres i es va saltar el seu principi de "primer els de casa" demanant pressupostos només a empreses de "fora de casa".
Gràcies per interessar-te per la política local."

J ha dit...

Potser us agradarà veure aquest vídeo ...

http://www.youtube.com/watch?v=l8po7-PW39o

Salut!

Jordi Casals i Prat ha dit...

Tens un premi, Joan!