dimarts, 16 de desembre del 2008

Si ells no voten (PSC), ells se'n van (Corbacho i Chacón)

El PSC està en un atzucac davant l'immobilisme del PSOE.
El dilluns, el socialistes catalans, en executiva, van decidir per unanimitat que donarien suport als pressupostos del PSOE per no donar ales al PP, però que exigien un acord amb Madrid o s'haurien de replantejar les relacions PSOE-PSC.
Guanyar temps? segurament.
Però el temps no és infinit i el PSC, si vol ser hegemònic (Castells i Tura) a Catalunya ha de posar com a prioritat el país. Si en canvi vol ser una federació del PSOE a Catalunya i primar la Moncloa (Corbacho i Chacón), no pot desestabilitzar per a res el govern espanyol de ZP.

L'espai central del PSC (Montilla i Iceta) viu entre dues aigües, i de moment decideix guanyar temps sense erosionar ZP però sí la credibilitat catalanista del PSC.
Ara bé, el conflicte latent i ajornat es manté damunt la taula. Abans d'acabar l'any cal un acord o s'haurà de replantejar la relació PSC/PSOE.

15 dies guanyats per Montilla entre la pugna Castells i Corbacho, entre qui vol homologar el PSC en el catalanisme i el qui vol continuar sent ministre.

La Vanguardia: El PSC apoyará los Presupuestos pero amenaza con cambiar la relación con el PSOE
Avui.cat:
ERC titlla de "decebedora" la decisió del PSC de votar favorablement els PGE
Nació Digital:
El PSC decideix avui el seu suport als Pressupostos de l'Estat desvinculant-los del finançament català
.
PS: és tant important saber sortir a la foto com passar desapercebut: Chacón no ha participat de la unanimitat dels acords de l'executiva socialista, no hi ha anat.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

I mentrestant continuem amb un status quo que beneficia més a la segona ocpció que a la primera, no ho oblidem.
Al partit socialista (espanyol i català) més els val deixar les coses clares perquè estan perdent tota la credibilitat.

Biel Barnils Carrera ha dit...

No se li pot exigir al PSC que deixi de ser PSOE perquè és exactament el mateix. Haurien de desfer el partit i tornar-lo a refundar, cosa més que improbable, i menys ara que tallen el bacallà.

Anònim ha dit...

Jo dic no al PSC: http://www.facebook.com/group.php?gid=49411258808

Anònim ha dit...

El PSC va néixer de la unió de la majoria de socialistes que hi havia Catalunya, un PSC ambigu en la relació amb el PSOE, ja que no és del PSOE peò té la federació catalana del PSOE a dins.
Suposo que el fet d'estar al govern i tastar com les gasten els de la Moncloa fa que apareixin contradiccions internes... a no sé, que ja com vaig dir en un altre apunt, el conflicte estiguui pactat.

Anònim ha dit...

Ara no caiguem tots plegats a la trampa de creure que CiU són uns patriotes, que aquests si estiguessin a govern i necessitessin el PSOE ja veuríem que fan. A més la merda de l'estatut no donarà per gaire. Que no ens aixequin la camisa altra cop!

Anònim ha dit...

CREC QUE JA VA SEN HORA,SENSA POR A UN NOU LERROUXISME,DE QUE LA GENT CATALANA DEL PSC. PLEGUI, I LI TORNI EL "CARNE", ALS VIVIDORS QUE ARA HI MANAN. SENSA L' UNITAT DELS "SOCIATES" EL IMPRESENTABLE ZP,HU TE MAGRA. JUGANT AMB BCN....