dimarts, 16 de desembre de 2008

Si ells no voten (PSC), ells se'n van (Corbacho i Chacón)

El PSC està en un atzucac davant l'immobilisme del PSOE.
El dilluns, el socialistes catalans, en executiva, van decidir per unanimitat que donarien suport als pressupostos del PSOE per no donar ales al PP, però que exigien un acord amb Madrid o s'haurien de replantejar les relacions PSOE-PSC.
Guanyar temps? segurament.
Però el temps no és infinit i el PSC, si vol ser hegemònic (Castells i Tura) a Catalunya ha de posar com a prioritat el país. Si en canvi vol ser una federació del PSOE a Catalunya i primar la Moncloa (Corbacho i Chacón), no pot desestabilitzar per a res el govern espanyol de ZP.

L'espai central del PSC (Montilla i Iceta) viu entre dues aigües, i de moment decideix guanyar temps sense erosionar ZP però sí la credibilitat catalanista del PSC.
Ara bé, el conflicte latent i ajornat es manté damunt la taula. Abans d'acabar l'any cal un acord o s'haurà de replantejar la relació PSC/PSOE.

15 dies guanyats per Montilla entre la pugna Castells i Corbacho, entre qui vol homologar el PSC en el catalanisme i el qui vol continuar sent ministre.

La Vanguardia: El PSC apoyará los Presupuestos pero amenaza con cambiar la relación con el PSOE
Avui.cat:
ERC titlla de "decebedora" la decisió del PSC de votar favorablement els PGE
Nació Digital:
El PSC decideix avui el seu suport als Pressupostos de l'Estat desvinculant-los del finançament català
.
PS: és tant important saber sortir a la foto com passar desapercebut: Chacón no ha participat de la unanimitat dels acords de l'executiva socialista, no hi ha anat.

7 comentaris:

GLbonafont ha dit...

I mentrestant continuem amb un status quo que beneficia més a la segona ocpció que a la primera, no ho oblidem.
Al partit socialista (espanyol i català) més els val deixar les coses clares perquè estan perdent tota la credibilitat.

Biel Barnils ha dit...

No se li pot exigir al PSC que deixi de ser PSOE perquè és exactament el mateix. Haurien de desfer el partit i tornar-lo a refundar, cosa més que improbable, i menys ara que tallen el bacallà.

Jo ha dit...

Jo dic no al PSC: http://www.facebook.com/group.php?gid=49411258808

Jordi ha dit...

El PSC va néixer de la unió de la majoria de socialistes que hi havia Catalunya, un PSC ambigu en la relació amb el PSOE, ja que no és del PSOE peò té la federació catalana del PSOE a dins.
Suposo que el fet d'estar al govern i tastar com les gasten els de la Moncloa fa que apareixin contradiccions internes... a no sé, que ja com vaig dir en un altre apunt, el conflicte estiguui pactat.

Anònim ha dit...

Ara no caiguem tots plegats a la trampa de creure que CiU són uns patriotes, que aquests si estiguessin a govern i necessitessin el PSOE ja veuríem que fan. A més la merda de l'estatut no donarà per gaire. Que no ens aixequin la camisa altra cop!

Anònim ha dit...

CREC QUE JA VA SEN HORA,SENSA POR A UN NOU LERROUXISME,DE QUE LA GENT CATALANA DEL PSC. PLEGUI, I LI TORNI EL "CARNE", ALS VIVIDORS QUE ARA HI MANAN. SENSA L' UNITAT DELS "SOCIATES" EL IMPRESENTABLE ZP,HU TE MAGRA. JUGANT AMB BCN....

ziyuan ha dit...

Building on Microsoft Office 2010 the depends of Adobe reader Microsoft Office Professional Plus 2007, Microsoft Office Enterprise 2007 supply teams Microsoft Office and clubs with the most big set of machines Microsoft Project 2010 to collect every kind of information, look for what they Office 2007 are looking for quickly, and easily share critical information with others across geographic or organizational boundaries Project 2010, whether working online or offline. Included in Office Enterprise 2007 are Microsoft Office Groove 2007, which provides a Office 2010 rich and secure Microsoft Project Professional 2010 ollaboration Office 2007 Ultimate environment for teams to Adobe Acrobat work together, regardless of location and with minimal IT support Microsoft Office 2007, and Microsoft Office OneNote 2007, which provides complete information management capabilities for any type of Visio 2010 lectronic content, helping Microsoft Office 2007 Home and Student information Acrobat 9 workers and project teams to deliver better results faster. When Microsoft Visio Professional 2010 many Office things do the new ribbon Microsoft Office 2010 Professional interface that I do like, some things like Visio 2007 do not. That is to say that you have to put heart how to make several Office 2007 Professional interfaces. Might is Microsoft Office 2010 Home & Student Microsoft watch the time and money to update ALL Microsoft Office 2010 Home & Business Microsoft Office Microsoft Visio 2010 nterprise 2007's programs? Give Adobe Acrobat 9 Professional me a break. There are good things about the new 2007. I do like the fresh interface design and the new features in Outlook 2007 are amazing for organizing tasks and sharing your calendar.