dijous, 4 de juny del 2009

Polítiques d'immigració en clau nacional

Que Esquerra tingui les responsabilitats en l'àmbit de la immigració, malgrat que amb la retallada de l'Estatut es varen perdre les principals competències en aquest àmbit, fa que les coses es facin des d'una vocació clarament nacional (catalana).
A més, el Departament d'Acció Social i Ciutadania, liderat per Carme Capdevila (bloc) i la Secretaria d'Immigració, d'aquest departament i liderada per Oriol Amorós, ha buscat el màxim consens polític i social amb la signatura del Pacte Nacional per la Immigració, del qual he participat en les comissions interdepartamentals, per la Secretaria de Joventut.
Avui podíem llegir que la Generalitat, si el Parlament ho ratifica, expedirà un certificat d'arrelament al país i a la ciutat, i que hauria de servir perquè les tramitacions burocràtiques siguin més àgils pels qui comptin amb aquest certificat. Però per culpa de l'estatutet retalladet Madrid haurà de dir si sí o si no...
A més, amb aquesta iniciativa es vol unificar els criteris d'actuació a tot el territori català.
En la Catalunya del XXI, és clau que les polítiques en immigració s'encarin des d'un perspectiva nacional catalana, malgrat les limitades eines legals que tenim. La nació catalana haurà de caminar amb tothom qui hi viu i qui la volem lliure ho hem de tenir en compte!