dilluns, 23 de novembre del 2009

Del pacte de l'Estatut a la reforma constitucional... i tiro perquè em toca!

El Molt Honorable President Montilla ha dit que si es fa una lectura restrictiva de la Constitució Espanyola i es retalla l'Estatut (el ja retallat), la Constitució pot quedar en evidència.
El nou candidat d'ICV diu que si no hi cap una lectura federalitzant de la Constitució, o la Carta Magna té un problema o el té el Tribunal Constitucional.
Artur Mas parla d'un Pla B si es retalla l'Estatut (que ell ja va retallar).
Està molt bé això, fem un Estatut que nosaltres mateixos (i parlo com a catalans, bé, com la majoria de diputats catalans) retallem després d'esbatussar-nos, i ens comporta un desgast polític que porta a una frustració de les que passaran als llibres d'història d'aquest país i s'emporta per endavant al president del país, en Pasqual Maragall.
Amb això, ara hi ha qui insinua o parla de modificar la Constitució Espanyola? però amb qui ho farem? Que per fer-ne una reforma es necessiten els diputats del PSOE i el PP!!!
Farem que es tornin federalistes?
Els catalans ens movem massa en l'entel.lèquia de paraules com Espanya federal (que a més nosaltres ho entenem com a confederal!) i massa poc en encarar els problemes realment. En la seva cruesa.
L'Espanya moderna (modernitzada amb l'ajuda dels catalans, del PSC i de CiU) ja s'ha consolidat. Ja és aquí! I no és ni federalista (i menys confederalista!) ni respectuosa amb la plurinacionalitat.
Què hem de fer doncs?

5 comentaris:

Ferran Camps ha dit...

Quan els espanyols tinguin l'absoluta, aguantar; quan tinguin la relativa, pressionar. Ells estan empatats al Congreso, qui desempata és Catalunya, amb prou pes demogràfic i econòmic per acabar fent un estat dins l'estat. Això aplegaria més gent i seria més viable. Convèncer Espanya no és possible, però provar de convèncer l'1.5 i el 0.7 milions de catalans que voten PSOE i PP potser sí i encara no ho hem provat.

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

La independència i la constitució d'un estat lliure i social integrant de la Unió Europea és la única via.

Si aquest és el Pla b d'en Mas, benvingut sigui -no sé perquè em temo que a l'hora de la veritat faran el "cagalàstics" de sempre-

Unknown ha dit...

Per primera vegada trobo encertat el posicionament del President en el tema de la retallada i el constitucional. El fil argumental enfocat el cap de setmana és summament interessant.

Homenet ha dit...

Quina colla d'ilusos, per no dir-vos lluços.
Un que vol construir un estat dins l'estat, un altre que es creu en Mas quan diu que vol el concierto economico dels vascos. I per acabar el que es creu la fermesa den Monty Pyton Circus President of the Generalidá.
Nació de somiatruites, espanyola, amb patata i ceba.

Ferran Camps ha dit...

La solidesa argumental de l'Homenet el durà de cap a impartir classes a Yale