dijous, 7 de gener del 2010

Unitat per a què?

Sembla que el concepte que s'està consolidant davant la més que possible retallada de l'Estatut aprovat en referèndum pel poble català, per part del Tribunal Constitucional espanyol, és unitat.
Unitat política, unitat social... però unitat, per a què?
Es demana unitat des de l'editorial de diaris catalans, es demana unitat des de la societat civil, es demana unitat des dels partits polítics. Però, repeteixo, unitat per a què?
Si el TC retalla la dimensió nacional de l'estatut (perquè la sobirania fiscal ja se la van carregar CiU, PSC i ICV) com ha de ser la resposta unitària? Direm que no reconeixem la sentència del TC? Farem una resposta unitària que els catalans no reconeixem l'ordre constitucional espanyol?
I si és així, direm unitàriament que no acceptem el TC? que volem una nova constitució? I si volem i demanem (unitàriament) una nova constitució espanyola com ho farem perquè es sumin a la unitat catalana el PSOE i el PP?
¿O serem capaços de fer una resposta unitària que digui que som una nació i que tenim dret al nostre desenvolupament nacional i de benestar, i que si la Constitució espanyola no ens ho permet i les forces espanyoles majoritàries a les Corts espanyoles tampoc, doncs que haurem de decidir si marxem o no d'Espanya?
Unitat per a què? per continuar en aquest bucle constitucional espanyol? o per fer valdre la nostra realitat nacional i exercir un dret nacional bàsic com el dret a decidir?

Nació Digital: Montilla recuper Webber (Quico Sallés)
Nació Digital: Castells avisa: «No podem continuar així amb Espanya»
El Periódico: Montilla prepara una resposta social unitària a la sentència de l'Estatut
La Vanguardia: Montilla impulsa una respuesta "unitaria" de la sociedad catalana si el TC recorta el Estatut
La Vanguardia: Castells aboga por replantear las relaciones con España sea cual sea la sentencia del Constitucional
El País: El problema español

1 comentari:

Anònim ha dit...

NI UNITAT,NI ESTATUT,INDEPENDENCIA, I ELS MEDIOCRES POLITICS AL OLLA AMB LES COLS.
JUGANT AMB BCN.