dijous, 21 de febrer del 2008

Construïnt l'Estat Català del Benestar, conferència de la Consellera Capdevila a Vic

Aquesta setmana, el dimarts, l'Honorable Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va fer una conferència a l'Aula Magna de la Universitat de Vic. Aquesta conferència és una d'un seguit que ha anat fent per tot el territori del Principat sobre l'Estat social de Catalunya, on parla de les polítiques socials del govern català i de la futura Llei de Serveis Socials.
La Consellera va afirmar que el paradigma de les polítiques socials han de passar de l'assistencialisme i del familiarisme a l'universalisme. Aquest és un gran pas endavant, i en voler acabar el "familiarisme" (és a dir, amb comptar la família com un agent més en la tasca de treball en serveis socials) és un canvi cultural.
En un article escrit ja fa un temps, arran de les dades sobre la pobresa a Catalunya, feia referència a l'estat del benestar en diferents indrets. En l'àmbit llatí d'Europa l'estat del benestar sempre ha estat dèbil i escapçat, carregant la responsabilitat en la família, donant per fet que la família està per la labor.
És bo canviar de paradigma de serveis socials i eixamplar l'Estat Català del Benestar, tal com va dir la Consellera Capdevila.
PS: el cabdill de la PxC ja va haver de fer el numeret en el piscolabis, estava indignat perquè no tenia públic....

Notícia a El9Nou.CAT, d'on en surt la foto.