dimecres, 4 de febrer del 2009

Un aeroport plana sobre Osona (de nou!)

Fa uns mesos el projecte de la construcció d’un aeroport corporatiu va crear certa controvèrsia, primer per l’oposició de ciutadans de les zones afectades d’Osona sud i després per la manera matussera de fer per part del president del Consell Comarcal, el sociovergent socialista Miquel Arisa, alcalde de Centelles.

Va haver de ser Esquerra qui va destapar que el president del Consell havia signat unes al·legacions al Pla d’aeroports de la generalitat, demanant l’aeroport corporatiu per Osona, sense que aquestes al·legacions s’haguessin aprovat en cap òrgan competent del Consell. Coses de la sociovergència...

De raons a favor i en contra segur que n’hi ha per tots els gustos, uns poden al·legar motius de qualitat de vida i mediambientals i d’altres ho poden lligar en crear riquesa, llocs de treball a la comarca. El que està clar és que el nostre és un territori que sembla que no sàpiga entaular debats d’interès comú de tot Osona serenament i ordenadament. Tot és un pim pam pum i que qui no córrer vola.

Les coses fan semblar que l’aeroport corporatiu anirà a Òdena, ja veurem com acaba tot plegat, però sembla que l’aeroport es quedarà a la Catalunya Central, si no és que l’Anoia se’n va cap al Penedès...


Bloc d'Esquerra: La sociovergència és un estat d'ànim. Cas de l'aeroport

Article d'opinió: Manca de respecte institucional al Consell Comarcal

Bloc de xevi Bardolet: L'aeroport com a símptome

Osona.com: Miquel Arisa ofereix Centelles per liderar el projecte de l’aeroport a l’Alt Congost

Osona.com: Osona encara podrà optar a l’aeroport de jets privats i avions petits

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest aeroport és una oportunitat, llàstima dels oportunistes

Anònim ha dit...

Si la idea de l'aeroport vé de la Generalitat, no és pas culpa de la sociovergència, sino del tripartit o govern d'entesa, format per PSC-PSOE, Esquerra i ICV_EUA, oi?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Anònim segon,
no retrec l'aeroport a la sociovergència (osonenca), sinó la manera de fer a l'hora de demanar-lo, saltant-se qualsevol tràmit legal!