divendres, 29 de maig del 2009

Manipulació o informació a la web de Torelló?

L'ajuntament de Torelló fa mesos que va estrenar nova web, que hauria de suposar un salt endavant en matèria de fer gestions on-line i en informació al ciutadà. Deixeu que em centri en aquesta segona part, al de la informació.
És de lamentar que la línia de comunicació en la web sigui obertament parcial. Ja s'enten que l'equip de govern sempre serà preeminent en la informació en els canals municipals, perquè són qui protagonitzen l'activitat institucional. Però la línia que segueix la informació en la web dista molt de ser sols "institucional".
Mireu sinó què hi ha sobre el darrer Ple. Sols s'esmenten dos punts, un sobre la cessió de terrenys per a construir una residència i un altre sobre les bonificacions per la piscina.
Podríem posar en dubte que aquests són els únics punts a tractar del darrer Ple; hi van haver, per exemple, acords urbanístics importants, alguns dels quals amb conseqüències que la ciutadania hauria de saber, com el del conveni del Cas Anonizados. No és que només posin la versió de l'equip de govern, si no que ni ho esmenten! I això que l'ajuntament ha indemnitzat per valor de més d'1,3 milions d'euros a uns veïns en metàl·lic, en patrimoni municipal (inclosos 3 pisos al centre i en requalificacions de terrenys). No s'hauria d'informar a la ciutadania?

I en les bonificacions és al.lucinant l'entradeta: "
En el ple municipal (...) es va aprovar, amb unanimitat de tots els grups municipals, un seguit d’exempcions i bonificacions sobre les tarifes d’abonament a la nova piscina. Aquesta mesura s’ha pres per tal de facilitar l’accés a la instal·lació d’alguns col·lectius". Qui ha aprovat publicar això ha fet ignorar que hi va haver una forta crítica a les bonificacions aprovades per part d'ERC (o que posin algun grup, si no volen identificar el partit) i que han desaparegut bonificacions per a famílies nombroses, nens i AMPAs, per exemple. Podeu llegir també al meu bloc d'Esquerra sobre el tema.
Informació parcial, ensucrada i excessivament manipulada. La informació és bàsica en democràcia, i el pitjor enemic és la manipulació de la realitat a través dels mitjans públics per part de qui ocupa les institucions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ho estrany és que no es queixi ningú mes!!!!!
Esper-ho que aquestes accións passin factura a un govern on no està per el benestar del poble , això si fer coses noves moltes , com porterem el mantenimen??
Molt bé Jordi!