dimecres, 9 de setembre del 2009

Decidim decidir, però bé!

La consulta d'Arenys d'Amunt, impulsada per una entitat com és el Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (aquesta és l'escletxa que fa legal la consulta d'Arenys, que sigui una entitat qui ho fa), amb el suport del consistori (li donen suport tots els grups a excepció del PSC), està marcant l'agenda, malgrat els laments de La Vanguardia.
La pressió de l'Estat enfront la consulta, representat per una toga falangista, i un context actual on la política s'escapa de les institucions, són un terreny abonat per una Catalunya farta. Farta d'una crisi que ningú s'hi posa a solucionar, ja sigui per incompetència, perquè desgasta al rival o perquè no té les eines ni els recursos necessaris. Farta d'una dilatació de les solucions (bones o dolentes), com ara el passat finançament o la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut (sobre el català, sobre la nacionalitat de Catalunya, la resta ja ho van retallar Mas i ZP).
Estem en plena ebullició de l'escudella del caos còsmic post-pujolista.
Ara bé, tot això no ens ha de fer perdre al nord als qui tenim l'objectiu de fer d'aquesta comunitat autònoma nostra (o regió europea, com vulgui el lector) un nou estat.
Que l'electoralisme i el curterminisme no ens faci tenir males presses, que la pressa no és mai una bona consellera.
Una consulta com la d'Arenys serveix per posar damunt la taula les contradiccions del sistema i l'actitud que tindrà Espanyat (multiplicat per molt) si un dia algú es decideix a convocar un referèndum i si el Parlament proclama la independència de Catalunya.
Si 8.000 habitants en el país dels 25 diputats de ZP posen nerviós a Espanya, imagineu quan vagi seriosament. Qui està disposat a aguantar el xàfec?
Arenys proclama la voluntat d'exercir el dret democràtic més gran que hi ha: decidir.
Arenys mostra què en pensa Espanya del dret democràtic a decidir dels catalans.
Després d'Arenys, però, cal ser llestos, si calen més consultes promogudes per entitats locals, endavant, jo hi estic a favor i des del meu grup municipal hi donarem suport i farem campanya a favor que així sigui, però, per una vegada, siguem lleials al país i no comencem una carrera per a veure qui és més patriota (que vol dir demostrar que els altres ho són menys) i fem servir les eines que ens hem dotat, i en el cas dels regidors i alcaldes, la plataforma Decidim.cat.

2 comentaris:

Raimon Rierola ha dit...

Jordi,

Cal donar suport a la consulta d'Arenys de Munt.

Adreces:

http://vullvotar.cat

http://www.vilaweb.cat/vullvotar/
index.php

http://vilaweb.cat/vullvotar/
llistat_firmes.php

Moltes gràcies: ens veurem a Arenys!

Jordi ha dit...

Fet, només faltaria!
Ànims i que vagi molt bé, potser sí que m'hi passo.
Salut!