dimarts, 29 de setembre del 2009

Al Ple d'ahir no vàrem aprovar cap moció per fer cap consulta com la d'Arenys

Doncs això del títol, ahir al Ple de Torelló no vàrem aprovar cap moció d'aquest tipus, vàrem parlar de la crisi, de parelles monoparentals, de la tèrmica/incineradora de Sant Pere (d'on és alcalde el Jordi Fàbrega d'EPM) i de giragonses legals i urbanístiques.
No és pas que no ens interessi el dret a l'autodeterminació del poble català, és que ERC, que ja vàrem anunciar que donarem suport a la consulta que impulsa la Comissió unitària 11 de Setembre de la Vall del Ges, volem fer les coses ben fetes, presentar la moció perquè s'aprovi, no per posar en contradicció a ningú (que a Torelló governen PSC i CiU!).
Als de la Comissió els toca presentar la seva intenció, que ja van anunciar a l'11 de setembre, a tots els grups municipals de la Vall del Ges i començar a treballar per buscar el màxim consens social. El lideratge de la consulta els pertoca a ells i ja arribarà el moment de l'actuació en l'àmbit institucional per part dels grups municipals.
Després, per endavant, caldrà buscar el necessari suport polític al Ple de Torelló per aprovar la moció que s'hauria de presentar el mes d'octubre.
No tenim pressa, volem fer-ho bé i així tenim la intenció de fer-ho. No serà fàcil però ho aconseguirem!