dimecres, 30 de setembre del 2009

Sondheim a Torelló

El divendres passat vaig flipar, com diu el clàssic.
Un dels musicals més complicats de fer, "Alguna cosa divertida va passar camí al Fòrum", de Steven Sondheim (wiki en anglès), que és el que va motivar la versió cinematogràfica de "Golfus de Roma", va ser representat al Cirvianum per la companyia local El 9 69 Teatre.
El resultat va ser esplèndid (i axiò que el divendres era el dia de l'estrena, on hi ha nervis) i el públic es entregar a una repartiment eminenment jove i que posava damunt l'escenari el saber interpretar i el saber cantar. I això, ho diu una persona que arrufa el nas quan veu una pel.lícula o una obra de teatre on la gent es posa a cantar de cop i volta.
La companya El Nou 69 Teatre va aconseguir no sols que no arrufés el nas si no que gaudís del ritme, les cançons i, sobretot, la representació dels actors i, no oblidem, de la música en directe.
Però que al Cirvianum hi trobéssim bon teatre (ja sigui de companyies locals o de fora, amateurs o preofessionals) no és una novetat, però sí que es representés aquesta obra de Sondheim en català, així que Torelló també va viure un fet històric no sols per la població si no també pel país i la seva llengua. Gràcies!
Osona.com: Torelló estrenarà per primera vegada un musical de Sondheim en català
El9Nou.cat:
Èxit rotund de Nou 69 Teatre a Torelló amb 'Alguna cosa divertida va passar camí del fòrum'
Foto: Ràdio Ona