dijous, 11 de març del 2010

No deixem morir en pau la Fiesta: una estocada definitiva a les corridas

Després que tirés endavant la ILP Prou, contra les corridas de braus, ara toca debatre al Parlament.
Inicialment, tant CiU com PSC van donar llibertat de vot per aprovar o no la ILP. El PP i Ciutadans hi van votar en contra i ERC i ICV a favor.
Ara, però, les tornes han canviat i sembla que el lobby taurí dins el PSC pren força i s'ha acordat que el PSC tindrà un posicionament únic i consensuat en el seu grup parlamentari, que comparteix amb Ciutadans Pel Canvi, en principi en contra de les corridas. Ja veurem.
Per part de CiU sembla que el posicionament majoritàriament contrari es va diluïnt i es deixa entreveure una voluntat de pacte amb els sectors taurins.
Seria una llàstima que ara que tenim una oportunitat històrica per acabar amb un espectacle que fa de la tortura i la mort d'un animal un espectacle. La Fiesta no s'ha de deixar morir en pau, sha de matar amb una estocada.
Les pressions són i seran màximes. Sabrà aguantar la majoria antitaurina del Parlament?
PS: cal recordar que Torelló és una vila antitaurina (wiki)

4 comentaris:

Manel ha dit...

Benvolgut Jordi:
Ara sembla que l'Iceta torna a fer la puta i la ramoneta i diu que no és cert que tinguin pensada una postura en bloc definitiva. El que fa pena és que tinguin de portantveu el poca-pena de David Pérez. CiU igual que ERC està rebent fortíssimes presions d'alcaldes protaurins i procorrebous de les Terres de l'Ebre. Són 23 o 24 pobles i són tan patètics tots plegats, que per mí com si volen anexar-se al País Valencià o enfonsar el delta directament.
salut!!
Manel

Jordi Casals i Prat ha dit...

Home, no crec que el Delta s'hagi d'enfonsar ni que hagin d'anar-se'n amb els camarades del sud, no?
Tampoc crec que s'hagi de generalitzar.
Per cert, suposo que els taurins ja no van amb el discurset de "esos separatistas que van contra la fiesta nacional2, oi?" només faig que sentir comparaixents antitaurins en castellà (a veure si en porteu més en català, també... ;)

Adam ha dit...

A veure si acaben amb l'excepció de la llei de protecció dels animals de la Generalitat, ja que el toros també són animals, és tan lògic com 1+1=2.
El problema és que el polítics tenen por de les feines importants a fer en un país.
Adam.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Tens tota la raó amb l'1+1, Adam, però jo tampoc generalitzaria amb els polítics, no tots els polítics tenen por a encarar els temes importants. En el cas del tema dels toros, que per dignitat com societat sí que és important, el fet que s'aprovés la ILP ja és pas d'encarar un tema com aquest.
Salut!