dijous, 20 de desembre del 2007

Revista Mà, per la cohesió social i la cohesió nacional

Avui ha sortit un nou mitjà de comunicació a la comarca d'Osona, és la Revista Mà.
És una revista destinada a persones immigrades a la nostra comarca des d'un altre estat, el model lingüístic és del tot novedós, ja que està escrita en català amb petits resums en d'altres llengües com ara l'àrab, el xinès, l'anglès, el francès i l'amazigh.
Els continguts són molt variats, i va des d'entrevistes a articles d'opinió fins a articles més de fons, per exemple, en el primer número tracta el tema de les infraestructures a la nostra comarca.
La immigració té un clar impacte social i cultural a la nostra comarca, sobretot en poblacions com ara Vic i Manlleu, però també en d'altres com Torelló.
Aquesta revista és una clara aposta d'establir un punt de trobada de les persones d'origen immigrat en la terra on viuen, i es fa a través de la llengua del país, el català. És una clara aposta nacional.
Un servidor ha estat convidat a formar part del Consell Editorial de Revista Mà, és un orgull compartir tasca amb noms tant potents. Recordo perfectament com em va presentar el projecte en Cesc Poch fa uns mesos en un bar de Vic, el projecte el vaig trobar molt encertat per la tasca de cohesió social i nacional, el rol del català com a punt de trobada de tots plegats és molt important.
Els mitjans de comunicació creen referents d'identificació, de comunitat. Segur que aquesta revista reforça el referent com a comunitat d'Osona i Catalunya.
La Revista Mà, dirigida per Cesc Poch, Mohammadi Bouziani i Moustafà Bouziani, està editada per SocialCAT, amb la col.laboració d'UGT-SICO Osona i el suport del Departament d'Acció Social i Ciutadania.
Esperem que el projecte surti ben reeixit.
.
Baixeu-vos el primer número aquí, i també podeu entrar a la web: http://www.revistama.cat/
Podeu llegir la notícia d'Osona.com aquí.
També podeu llegir-ne informació en apunts dels blocs de Cesc Poch, Camil Ros o de Sara Blázquez
A ElTer.net hi podeu trobar un tall de veu de Cesc Poch.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que és una molt bona iniciativa.
Llàstima del sociata Chaib, enemic del poble saharaui, una entrevista per aquest agent del Marroc a Catalunya

Anònim ha dit...

Ostiii, Casals estàs a tot arreu.
Anaves molt mudat avui, tenies el jefe per Torelló?

Anònim ha dit...

Felicitats per la part que t toca
Bon Nadal!!!
petonets