dissabte, 26 de gener del 2008

Catosfera en directe (II). Mitjans electrònics

La segona taula del dissabte a la tarda de la Catosfera és sobre els mitjans electrònics. Però s'ha començat amb un recordatori que Daniel Sirera, president del PPC, no s'ha presentat a la taula de blocaires polítics.
La taula està formada per Jordi Cabrés de El Singular Digital, Joan Camp de Directe.Cat, Pau Llop del portal de ciutadans-periodistes Bottup.com i de Jordi Mayoral del satíric AixòToca.cat. Enric Sopena de El Plural no hi és.
El debat més intens ha estat just després de les ponències. El blocaire i periodista Toni Aira (bloc) ha posat damunt de la taula que el que es fa els blocs no és periodisme i que aquest només es pot practicar si es té la titulació pertinent. Joan Camp i Pau Llop, molt més contundent, no hi estan d'acord, des d'un posicionament de sacseig de l'establishment periodístic. Llop, a més, indica que la noció de ciutadà-periodista no és igual a periodista, però que l'important és el dret a comunicar.
Eduard Batlle, de El Punt, moderador de la taula, ha convidat a Aira a fer un plantejament amb la mirada posada en el futur i no en el passat. El blocs, YouTube, entre d'altres eines de la xarxa són una eina complementària a la premsa tradicional.
L'ombra de Partal surava en l'ambient, alineat amb Aira.