dissabte, 26 de gener del 2008

Catosfera, en directe (I). Xarxes Territorials

Al final he pogut aterrar a Catosfera, jornades de la comunitat blocaire de Catalunya. Aquest bloc és en directe, des de l'auditori principal.
L'actual taula és la de les xarxes de blocs, on els blocaires del Vallès (amfitrions de les jornades), els ebrencs, els de Terrassa i els de Sant Boi de Llobregat expliquen les seves experiències. Ara que estem engegant Blocaires.Osona va de perles aquesta tarda.
Les densitats de blocaires per habitants es variant, haurem de veure quina és la d'Osona, de moment el director adjunt de El 9 Nou i el 9TV, responsable de la web del grup comunicatiu i blocaire, està fent un primer recull de blocs de la comarca. Ho podeu veure aquí.
El que està clar és que les xarxes de blocaires van més enllà del bloc en sí mateix, sinó que vol ser un espai de dinamització social i, per què no, nacional. I no cal oblidar que és un element de cohesió territorial, en el cas ebrenc és molt clar.
Actes de trobada entre blocaires, actes públic i actes lúdics, com ara el blocs&beer de la Vallesosfera, són l'eix central al costat dels blocs personals que formen les xarxes blocosferes.
Una conclusió per aclamació, el bloc treu hores de son, les xarxes... més!