dissabte, 26 de gener del 2008

Catosfera en directe (III): Blocs i nació

La tercera taula i última de la tarda, abans d'un blocs&beer, és sobre el fet nacional i el sobiranisme en les diferents eines d'Internet.
A la taula hi ha l'Alexis Vizcaíno d'EstatPropi.CAT, David Solano de Poliblocs, l'osonenc Jordi Font del portal Nació Digital i el blocaire sobiranista de referència Xavier Mir (bloc), que és el moderador.
Vizcaíno ens planteja un terme molt innovador, el territori 2.0, que és el creat per ciutadans. M'explico, enfront del territori català dels llibres de text hi ha el mapa de la web on diferents internautes han plantant una senyera en el seu municipi mostrant la seva voluntat d'uns Països Catalans amb estat propi. El nombre d'adherits no és gens menyspreable. Ara bé, això del territori 2.0 em fa rumiar quan veig senyeres a Canadà i Austràlia, entre d'altres....
Solano, en el seu torn denuncia que els polítics blocaires, que són els que tenen el seu espai a Poliblocs (que si no hi són es queixen!), es mouen sols en debats entre sobiranistes per una banda i unionistes per l'altre, no entre ells. És adir, CiU Vs ERC i PSC Vs PP. Difícilment hi haurà una síntesi entre les tesis i antítesis Sobiranistes-Unionistes.
En Jordi Font planteja la democratització d'Internet, no sols dels blocs, sinó de toa la Internet 2.0 (Facebook, Myspace, YouTube, etc...). Però demana que la catosfera, vagi més enllà dels blocs, fer un pas més i ser més presents en d'altres xarxes i queens obrim en nous espais i xarxes socials. Breu i brillant.
.............................
20.32 hores. Actualització una hora més tard: s'ha engegat un debat molt interessant sobre el sobiranisme i el seu paper en la xarxa i fora, sobre els poders fàctics i econòmics i la, de moment, manca de control de la catosfera. Enmig de les opinions sobre majoria o minoria sobiranista, Vizcaíno apunta el paper de les minories activistes, parlant de la blocosfera sobiranista, al marge que els sobiranistes siguem majoria o no.
Per acabar, Marc Vidal apunta una tècnica per aconseguir un 400 d'autoritat Technorati...