dilluns, 21 de gener del 2008

1a Beca segimon Serrallonga

La setmana passada, l'Ajuntament de Torelló, en un acte on van assistir-hi també Francesc Codina, en nom de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic, i Ton Granero d’Eumogràfic, autor del disseny dels materials de la convocatòria, va presentar la convocatòria de la primera edició de la beca Segimon Serrallonga.
Aquesta beca, que es mou en l'àmbit dels Països Catalans, tal com va dir Francesc Codina, és una entre els diferents reconeixements del poeta torellonenc i patriota català Segimon Serrallonga, el qual va ser nomenat fill predilecte de Torelló.
La beca serà adjudicada per una Comissió de selecció formada l’alcalde de Torelló i la regidora de Cultura, com a president i secretària respectivament, i 5 vocalies que ocuparan persones de trajectòria reconeguda en el camp de les Humanitats, les Arts o les Ciències de l’Educació. Enguany, les vocalies les ostentaran Ricard Torrents, escriptor i professor i ex-rector de la UVic; Rosa Sayós, filòloga, Universitat de Barcelona; Àlex Nogué, artista i catedràtic en Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Montserrat Jufresa, catedràtica en filologia grega de la Universitat de Barcelona; i Emili Teixidor, escriptor.
La dotació de la beca és de 15.000€.

.
Pàgina especial de Segimon Serrallonga, cliqueu aquí

Més informació a Osona.com i a El9Nou.cat
Intervenció d'
Esquerra-AM Torelló al Ple Municipal arran del nomenament com a Fill Predilecte a Segimon Serrallonga, cliqueu aquí.