dimarts, 5 d’agost del 2008

L'estelada i Vic

A l'espera que l'equip de govern sociovergent de Torelló es pensin si homenatgen l'estelada, o no, anem seguint l'actualitat de la commemoració del centenari de l'ensenya independentista catalana.
A Manlleu es penjarà l'estelada, a Tona també.
A e-noticies he llegit que Calldetenes i Santa Eugènia de Berga també.
A Vic, hi va haver moguda, perquè la CUP va presentar una moció perquè és pengés l'estelada al balcó i l'equip de govern en va presentar una altra d'alternativa, on es proposava posar el nom del creador de l'estelada, Vicenç Ballester (wiki), a un carrer, a més d'adherir-se, com a Ajuntament, al centenari de l'estelada. Tot això, excepte hissar l'estelada.
La moció de la CUP pot voler dues coses, o bé que Vic sigui present en el centenari de l'estelada, o bé posar de manifest que els socis majoritaris d'un govern, on ERC és minoritari, no són independentistes.
Si és la primera, i crec que hauria de ser així, hauríem de felicitar-nos perquè la capital de la nostra comarca homenatjarà l'estelada. I CiU i PSC (i sense bona cara) sols accepten una moció com la presentada.
Ara bé, si el que es volia demostrar és que ERC governa amb partits no indepentistes, no calia posar el centenari de l'estelada pel mig, sincerament...
Hauria estat molt fàcil votar favor de penjar l'estelada al balcó en una moció condemnada al fracàs, però el resultat, com a país, hauria estat pitjor. Això sí, hauríem desemmascarat a CiU i PSC com a no independentistes. Però algú encara en té cap dubte?
.
Anotacions sobre el Ple de Vic:
- En Quim Soler, regidor de la CUP de Vic, diu que 4 regidors del PSC manen més que 8 de CiU i 2 d'ERC. En Quim pensa que CiU de Vic és independentista?
- Josep Comeres, ex-candidat de la CUP Vic i director de Vilaweb Vic, sent vergonya i diu que potser algú penjarà l'estelada per l'11 de Setembre al balcó de l'ajuntament.
- En Quico Sallés diu que els d'ERC fan trampes, en una crònica a Osona.com on parla molt de la moció de la CUP(148 paraules) i gairebé s'oblida (41 paraules) dels 740.000€ que el regidor d'ERC, Joan López, ha aconseguit per Vic amb la Generalitat, per aplicar polítiques i serveis socials. Les dues coses són molt importants.
Per cert, en Quico també cita a Pallach (wiki): "per la independència treballo cada dia i no en parlo mai”, ep! però no es tracta de res sobre el tema de l'estelada, sinó de la Vegueria de l'Alt Ter i l'alcalde Vila d'Abadal...

6 comentaris:

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Jordi, crec que el tema central de la qüestió no és si ERC és independentista i CiU i PSC no. Tampoc les intencions de la CUP.
La qüestió és que el govern de coalició de Vic no admet discrepàncies públiques. ERC, no necessària ja que PSC i CiU sumen majoria absoluta, no pot desmarcar-se dels seus socis ni per a criticar la presència institucional a un sopar amb borbons, ni per a penjar l'estelada. A Vic, qui es mou a la foto no surt i pel que sembla, ERC vol continuar sortint, a quin preu?
Si ERC estigués a l'oposició actuaria igual? Acceptaria ERC una mordassa igual a d'altres indrets?
Salut!

Jordi Casals i Prat ha dit...

Jo des de l'oposició vaig acceptar commemorar el 75è aniversari de la República, enlloc de la República Catalana perquè PSC i ICV volien posar II República. Vàrem arribar a un punt intermig, però ho creia prou important per no plantejar un tot o res. Iñaki, jo no barrejaria el tema dels borbons amb el de l'estelada.
El tema de l'estelada crec qeu val la pena negociar, si la qüestió és el tot o res. I CiU i PSC era RES si era la moció de



En el tema dels borbons jo hauria actuat diferent... però.

Espantanubes S.A. ha dit...

Gracias por dedicarme la entrada anterior, no sabía que fuera yo tan importante.

Aunque has intentado ridiculizarme por lo evidente de mi exaltación (ahí sí os doy el mérito, porque conseguís enervarnos a muchos más que nuestras suegras) te reto a un intercambio de infirmación fiscal "verdadera" sobre tu país y el mío (Extremadura, no penséis en el de la piel de toro). Casos como el de las eléctricas, que cotizan allí todos los impuestos que pagamos el resto de ciudadanos del estado español, o el de un sinfín de empresas transforamdoras (que también es mérito vuestro, oye) que no operan en absoluto en Cataluña y facturan allí sus ingresos, son algunos ínfimos ejemplos de por qué el PIB catalán está sobreinflado y por qué, pues (y además de otras muchas consideraciones), no se pueden esgrimir las balanzas fiscales como única arma de reivindicación económica.

Mira, yo tengo de españolista lo que tú; y que nosecuántos millones de españoles no os dejen independizaros, créeme que no es culpa mía (ojalá cada uno fuera por su cuenta en esta españa moderna); por tanto, de ahí a ponernos a parir y dar datos falsos sobre los extremeños, me parece una parida que sólo pueden pergeñar unos incultos.

Yo os deseo lo mejor, igual que a los portugueses, a los machegos, a los turcos y, por supuesto, a mis queridos massai; pero no es de recibo que os posicionéis políticamente a base de afrentas y agresiones. Y, créeme, muchos de tus compañeros es lo que hacen, además de pensarlo. Que piensen eso a mí no me ofende, pero me entristece que se crean ciertas mentiras históricoas y ciertos datos económicos actuales que se basan en trucos estadísticos que ningún partido se atreve a publicar.
Nosotros proponemos, no atacamos.
Un día de éstos, te paso el programa de mi partido político: es de izquierdas (de verdad), republicano e independentista.

Por cierto, y me salgo un poco con esto del tema, la representación que tenéis los pueblos periféricos en el congreso nacional, creo (y espero no ofender a nadie) que recompensa con creces vuestra falta de independencia, porque mandáis más que zp y su prole de caciques. Los demás, como nosotros, nos tenemos que aguantar con los partidos españolistas e intentar crear otras alternativas.

Que te vaya bien.

Anònim ha dit...

Jordi, no facis trampa.

Et demanes si em penso que CiU de Vic és independentista... aleshores tu deus pensar que CiU i PSC de Torelló també ho són, ja que tu has proposat que l'estelada es pengi al balcó de Torelló.

O és que això només val per quan s'és a l'oposició?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Hola Quim,
intento no fer trampes...
A Torelló s'han aprovat mocions de caràcter nacional interessants, s'han penjat banderes "no loegals" com la republicana, amb el suport de tots els grups (CiU i PSC inclosos).
Jo ja sé que CiU i PSC no són independentistes, però ja que s'ha penjat la bandera republicana i la de l'orgull gai, tal com vaig dir al Ple, crec que no ha de ser tant difícil penjar l'estelada, no?
Si això no hagués passat, de penjar aquestes banderes, pensaria que és impossible que pengin l'estelada.
Salut i llibertat, company!

Jordi Casals i Prat ha dit...

Ah, Quim! i per cert, a Manlleu també hi haurà l'estelada, i que jo sàpiga, ERC està a a govern amb majoria absoluta...