divendres, 10 d’octubre del 2008

El Tribunal Constitucional es prepara per negar Catalunya


En una filtració a La Vanguardia, es destapava ahir que el Tribunal Constitucional planteja tombar de l'estatut (ja retallat pel pacte Mas-ZP i cepillado per Alfonso Guerra) l'obligatorietat de conèixer el català (la del castellà es manté), la bilateralitat Generalitat - Gobierno de España en matèria de finançament i mantindria el terme Catalunya nació, supeditat a un reconeixement que sols hi ha una nació dipositària de la sobirania (dels catalans): Espanya.
L'entelèquia d'un encaix de Catalunya a Espanya, que respecti la nacionalitat del nostre país queda desemmascarada i el federalisme esdevé una utopia que on s'aferren els conservadors (o conservacionistes) de l'status quo català. Quina ironia! en un segle el federalisme ha passat de ser revolucionari a ser immobilista.
El Tribunal Constitucional, el poder que marca els límits polítics i legals en el marc del Regne d'Espanya, dispara a la línia de flotació del què és Catalunya: la nació cultural (la llengua) i la nació política (la sobirania, llegiu bilateralitat en matèria de finançament). La nació catalana s'accepta com a ens folklòric.
Qui vulgui més Catalunya ja sols li queda l'independentisme, perquè sols sent independents podrem exercir com a catalans, des del nucli espiritual, si se'm permet, a la part material (finançament).
El Tribunal Constitucional es prepara per negar Catalunya.
Catalunya està preparada per reaccionar i reafirmar-se?

1 comentari:

Anònim ha dit...

A la merda amb Espanya! no ens volen com a catalans, independencia ja!