dimecres, 22 d’octubre del 2008

Se'ns tornen a pujar els fums

La incineradora o tèrmica (va a gustos) de Sant Pere (wiki) vol tornar a treure fum.
Ja han publicat un anunci per a l'autorització ambiental d'una nova instal.lació.
El dilluns vaig participar en l'assemblea que van convocar els amics de la Plataforma anti-incineradora, on van poder explicar la informació que varen poder treure després d'estudiar el projecte durant les 3 hores diàries que ha habilitat l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló per deixar estudiar el projecte, d'11 a 14 hores del matí. Complicat que els particulars hi puguin anar...
Sembla que es mantenen els dubtes amb el volum del combustible, l'origen del qual i la ubicació, sembla que en un lloc encara pitjor, tenint en compte la realitat de la Vall i la Plana de Vic, amb la inversió tèrmica (la boira!) que fa que els fums es mantinguin i es moguin a través del riu.
Ja es comencen a recollir signatures, el termini és curt, s'han de presentar al.legacions amb data límit al divendres. Si voleu tenir més informació podeu enviar un correu a valldelges@valldelges.net
La mobilització és molt important, la primera vegada que es va tombar el projecte, que llavors era monstruós (enorme, contaminant, desproporcionat!), un dels elements valorats per la Generalitat va ser la mobilització social.
L'alcalde i la regidora d'ERC de Sant Vicenç em van dir que tenien voluntat de presentar algun tipus d'al.legació. A Torelló esperem un informe tècnic.

Enllaços d'interès:
Web de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges
El Consell Comarcal demana un nou projecte d'incineradora a Sant Pere de Torelló (2004)
Joan Girbau apunta algunes raons per dir no a la incineradora. (2004)
La Generalitat no autoritzarà la central tèrmica de Sant Pere de Torelló (2004)
Incineradora, altre cop (bloc meu, antic, 2006)
Esquerra a favor que l'ajuntament de Torelló presenti al.legacions a la incineradora de Sant Pere (2006)