divendres, 19 de febrer de 2010

Post curt no apte per a joves (perquè no llegeixien)

Els joves llegeixen menys que fa uns anys, però estan més pendents d'Internet.
Només una pregunta: què es fa davant una pantalla d'ordinador o de mòbil si no és llegir?
Només es pot llegir a través dels llibres o del paper? És que tenim uns joves que són un desastre...
La Vanguardia:
Los adolescentes catalanes leen un 10% menos que hace seis años

5 comentaris:

Carles Banús i Puigivila ha dit...

Bon post-curt, Jordi.

I és malgrat ser a l'any 2010 encara parlem en termes del segle passat.
Jo no sé si sóc jove (cada cop menys) però sí que sóc dels que cada cop llegeix menys paper i més pantalla... això sí, els ulls se'n van ressentint.

adriana ha dit...

Tens tota la raó, és més, crec que analitzem l'actualitat en claus que ja no són les que toquen. El cicle natural és que tot avanci, ja no dic que a millor o pitjor, i encara que tot avança continuem treient conclusions des d'una perspectiva que no és la que correspon a l'època. Bé sempre ens quedarà una conclusió immortal: "ai aquests joves d'avui en dia..." .

Bon post! Salut i lectura, en paper i pantalla!

Josep M. Diéguez ha dit...

Ara faré d'advocat del diable: en teoria tens raó, però em queda un dubte. Podem considerar lectura "llegir la pantalla", en surti el que en surti? En clau analògica, la pregunta podria ser, per exemple, "llegir la guia telefònica es pot considrar llegir?" Frncament, no em preocupa el format en el que els joves -i tota la resta- llegeixen, sinó el contingut d'allò que llegeiexen. I aquí no sé fins a quin punt podem ser optimistes...

Jordi Casals i Prat ha dit...

Homa, Josep Maria, tu bé que llegeixies en pantalla, no?
Què hi llegeixes, tu? té prou nivell?
El que comença a fer-se pesat és la barra lliure per fotre castanyes als joves.
Potser llegeixen menys literatura i van menys al teatre, però segur, per exemple, que miren més cinema (el 7è art)... és millor, és pitjor?
Quan es parla de joves sempre es tendeix a dir que és pitjor... clar, que els clàssics grecs també ho deien!

Carme ha dit...

Hi ha la tendència a qüestionar el canvi... i els "joves" potser perquè en són un dels exponents més representatius de la nostra societat. Evidentment que els termes per analitzar el tema de la lectura i els joves semblen contradictoris. Però és que no han canviat els pares d'aquests joves, el ritme de vida de tots plegats, el paper de l'escola... uff, les xifres són xifres però la interpretació de tot plegat és més complexa del que sembla.