divendres, 23 d’abril del 2010

Llibre recomenat per Sant Jordi: "La insostenible lleugeresa del ser", de Milan Kundera

A Ràdio Ona, m'ha demanat que recomani un llibre per avui, dia de Sant Jordi.
He pensat fer-lo extensiu a tot els lectors del bloc. El meu llibre recomenat és, per mi, un clàssic: "La insostenible lleugeresa del ser", del txec Milan Kundera.
El punt àlgid de Kundera, amb el seu món particular de disecció de la complexa psicologia i emocions humanes, amb el rerafons d'un dels "traumes" més importants de Kundera: el fracà de la utopia del socialisme de rostre humà que representava la Primavera de Praga.
Podeu fer-ne un tastet: "Fa anys que penso en Tomáš, però només a la llum d’aquesta reflexió he arribat a percebre’l amb claredat. El vaig veure, dret a la finestra del seu pis, com mirava a través del pati la paret de l’edifici del davant sense saber què fer.
Feia unes tres setmanes que havia conegut Tereza en una petita ciutat de Bohèmia. Havien estat junts a penes una hora. Ella l’havia acompanyat a l’estació i s’havia esperat fins que ell va pujar al tren. Deu dies més tard el va venir a veure a Praga. Van fer l’amor aquell mateix dia. Durant la nit ella va agafar febre i va passar tota una setmana a casa d’ell amb grip.
Aleshores Tomáš va sentir un amor inexplicable envers aquella noia gairebé desconeguda, li semblava com una criatura que algú hagués col•locat en un cistell untat amb brea i l’hagués enviada riu avall perquè Tomáš la recollís a la riba del seu llit...."

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ui Jordi, a mi no se si em cabrà un altre llibre a la llista dels que demano; perquè per Sant Jordi aflora una mica la meva faceta masculina saps..així que tinc de tot! I FELICITATS. Passa una bona diada i vegila no et trobis el drac!

Jordi ha dit...

Val la pena Adriana, val la pena!