divendres, 9 d’abril del 2010

Entrevista 2.0: Quan i qui va tenir la idea de crear l'Osonosfera?

Tornat de vacances, tenia una tema pendent, que potser arriba una mica tard. Fa temps que un grup d'estudiants de periodisme de la UVic ens van passar a l'Osonosfera una entrevista que vam decidir contestar a través dels nostres blocs. Intentarem anar-n'en contestant.
Això ja ho han anat fent el Joan Ayats i el Carles Banús

Quan i qui va tenir la idea de crear Osonosfera?
Ja fa temps, just quan els blocs estaven en auge, parlant amb diferents persones que estaven en el món de la política i que teniem bloc vam comentar que s'havia de posar en valor el bloc com a eina de comunicació i participació. Al final, vam configurar un grup promotor anomenat Blocaires.Osona, que vam presentar un manifest (el podeu llegir aquí) en un sopar tertúlia amb periodistes dels mitjans de comunicació de la comarca.
Aquest grup promotor comptava amb Joan Ballana (aleshores al PSC), Raül Escobar (ERC), Iñaki Escudero (EUiA), Carles Banús (CiU), Laia Jurado (CUP) i jo mateix, Jordi Casals, també d'ERC.
A partir d'aquella presentació el procés va començar a prendre embranzida, també gràcies al recull de
l'activitat dels blocs osonencs per part Josep Comajoan, fins a arribar a cristal.litzar-se l'Osonosfera, primer com a grup informal, després amb el portal i finalment amb l'establiment formal de l'associcació de l'Osonosfera, que ara presideix la Adriana Barba.