dijous, 22 de novembre del 2007

Blocaires.Osona, la blocosfera de la comarca

Aquest dimecres hem presentat el manifest Blocaires.Osona.
Ho hem fet tot sopant amb representants dels mitjans de comunicació comarcals a Les Gorgues, un restaurant on s'ha parlat de política, avui i temps ha. Durant el Franquisme no eren poques les reunions que s'hi van fer davant un bon plat.
Els temps han canviat, la manera de fer política també ha canviat, però la política és política, per això hem escollit un espai que ens abocava a parlar de política. Dos nexes entre dos temps tant diferents: la política i un bon plat a Les Gorgues.
Blocaires.Osona, iniciativa promoguda pel Joan Ballana, el Raül Escobar, la Laia Jurado, el Carles Banús, l'Iñaki Escudero i un servidor, vol servir per dinamitzar i cohesionar la comunitat de blocaires osonencs i reforçar el paper de la blocosfera osonenca en el marc de la catosfera, a més de consolidar el bloc com una eina de referència en la política, per la seva capacitat de comunicar i d'interactivar amb el ciutadà/lector, una eina del que s'anomena Internet 2.0.
Inherentment, ens trobem davant una nova manera de percepció de la realitat i de fer política, davant d'una nova generació de polítics, que tenen (tenim) una eina bàsica (no única) per fer política que és el bloc. Som polítics i som blocaires.
A l'altra banda de la taula, bé, estàvem barrejats, entre amanides, embotits i carn a la brasa, hi havia periodistes.
Ja he escrit sobre el sistema comunicatiu osonenc, però avui amb tots allà, he viscut en primera persona la "classe" periodística que tenim a la comarca, la veritat és que és gratificant conversar-hi, debatra-hi, escoltar-los. I és que era la presentació de Blocaires.Osona, però hem parlat de gairebé tot, menys del temps (amb una excepció) i del futbol, cosa que ja és d'agrair!
Ha estat una trobada amb transversalitat i fair-play, entre polítics, entre periodistes i entre polítics i periodistes, una trobada ben sana.
Les parets de les Gorgues ja no hi ressonen consignes contra el dictador, ni d'amnistia, llibertat i estatut d'autonomia, aquesta nit, en aquelles parets, hi ressonaran anàlisis sobre les estructures dels partits, de la societat en xarxa global que supera els Estats monolítics i encarcarats, de la classe política i de la societat civil, de la participació no formal, dels mitjans de comunicació i que la UVic no s'hi pot matricular per Internet. I encara em deixo moltes coses.
Una vetllada llarga, malgrat fer-se curta.
Ara toca començar a organitzar accions per dinamitzar la blocosfera osonenca.

Primera reacció: Osona.com (d'aquí és la fotografia)

Podeu llegir el manifest Blocaires.Osona clicant aquí.
.
PS: Sí, això és el que havia d'anunciar el dijous... ni em caso ni fitxo socialistes emboirats ni he pactat amb el PSC a Torelló.

5 comentaris:

Ignasi Bosch ha dit...

iep Jordi! ja he llegit la notícia a Osona.com, que sàpigues que teniu tot el meu suport i que penso assistir a aquesta trobada.

salut!

Joan Ballana ha dit...

Entre tots la vam fer petar una bona estona...i això és el que convé! Apoltronats al sofà hi podem estar cada diumenge...

Anònim ha dit...

Casals, que no tens prou feina amb els teus 20 blocs? ara vols unir a tots els blocaires d'Osona? jajajajajajaja

Unknown ha dit...

Every lv is checked before louis vuitton goes out, to make sure that on the other end of the shipment is a very happy customer who will shop with us again and again. We don't strive to just sell you a Louis vuitton bags ; we strive to make you giddy with the louis vuitton handbags designer handbag you have ordered from us.

Unknown ha dit...

Breitling are quality time pieces regarded as the benchmark of watch-making standards. Bentley Motors is the only brand in the industry that exclusively sells C.O.S.C. certified time pieces. The Swiss Official Chronometer Testing Institute is the ultimate authority in precision time instruments. All Bentley Motors T movements are rigorously tested by the C.O.S.C. The process takes fifteen days, and analyzes the Navitimer Watches precision in detail.

Although the Hardy clothing has become a hit across the globe, hardy shirt has taken hold in Hollywood more than anywhere else. Britney Spears was recently spotted in the designer's Hollywood warehouse picking hardy shirts gifts, and Madonna has an item of hardy shirts on almost daily.

Christian Shoes justify the prices they charge for a pair of shoes, which can literally run into thousands of dollars, by pointing to the quality of their goods - as well as the feel good factor that owning a pair of Christian Louboutin Pumps can give to a woman. Discount designer shoes, such as those from Christian Louboutin Boots , can be found if you look in the right places. Many women are less concerned with having the latest Christian Louboutin Sandals as they are with the fact that can actually afford to wear the designer name tag.