divendres, 16 de novembre del 2007

L'humorista ZP: Indecència política d'un governant

Si en el darrer apunt parlava de l’humor com a prova del cotó democràtic, avui vull tornar-ne a parlar.
Ahir el president del govern del Regne d’Espanya es va fer el graciosillo al rebre en Buenafuente, estrella de la Sexta, braç mediàtic del PZOE, com tot el grup Mediapro. Al adduir l’humorista que arribava tard, tot disculpant-se, Zapatero li va dir que suposava que venia amb Rodalies.
Fins ara, havia parlat quan la sàtira es fa des de baix a dalt, quan un caricaturista fa caricatures dels governants (o dels profetes!). Ara, però, parlem que és el governant qui fa una caricatura dels ciutadans, però fa una caricatura d’una desgràcia dels ciutadans. Aquesta caricatura, doncs, es converteix en mofa de la ciutadania. I aquesta mofa, aquest escarni, és una manca de respecte molt gran.
Té un governant dret a ser irrespectuós amb els ciutadans? Bé, ara m’adono que aquesta és una pregunta sofista, del món de les idees, una simple divagació... perquè realment no es tracta de sí té dret o no de mofar-se dels catalans el president del govern espanyol. La legitimitat d’un governant democràtic li dóna la llei i les urnes, la llei no pena la mofa, i sembla que mofar-se dels catalans tampoc no repercuteix negativament les urnes.
En aquest estat que ens té i no ens vol deixar marxar, ja ni es pot ser català per arbitrar un partit de pilota del Real Madrid com tampoc no es pot tenir el país col·lapsat sense que el president (si guanya Zapatero, guanya Catalunya) s’enrigui de nosaltres.
El sentit de l’humor dels governants per aguantar caricatures és la prova del cotó democràtic, però el sentit de l’humor (negre) dels governants per mofar-se dels ciutadans és la prova del cotó de la indecència política.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

EN ZP ÉS EL PITJOR PRESIDENT DE LES ÚLTIMES DÈCADES PER CATALUNYA.
FETS I NO PARAULES!

Anònim ha dit...

Ens vam conèixer ahir i ningú diria mai que et deixaria un comentari al teu blog.
M'agrada aquest blog, però crítiques molt al president Zapatero, que no va tant lluny com hauria d'anar però que és molt millor que qualsevol del PP.

Marc Arza ha dit...

Jordi,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Anònim ha dit...

Penso que se'n fa un gra massa. Les coses s'han d'analitzar en el seu contexte. El pograma d'en Buenafuente és un pograma d'humor i per tant té aquests riscos. Que s'ho podia haver estalviat? doncs si, però també penso que no estava fet en mala intenció.

Unknown ha dit...

Be abiding to do a seek on the internet for the accomplish and appearance of Louis vuitton bags
you wish and you will get the after-effects for any website with that exact louis vuitton handbags
, this includes accepting your 2009 lv
. You will acquisition a louis vuitton
for annihilation in your life.

Unknown ha dit...

Vocal lessons on CAR 54 bring instruction of CAR 54 DVD COLLECTION to you in the convenience of your own home. Are you an aspiring singer? If you are and are hoping to be discovered, it is extremely important to properly train your voice on CAR 54 DVD so that you can allow your personal instrument to shine and reach its ultimate potential.


lida daidaihua is providing a number of products. One thing that you must beware of while buying the lida is the fake daidaihua loss products. These days a number of products that are available in the market by the name of slimming capsule are not original. To make sure that you can differentiate the original products with the original ones, there is a lida slimming new inner packing that can be put to use. This company has changed the inner packing of the slimming capsules so that you can easily make out that the product that you are using is original.