dissabte, 10 d’abril del 2010

Entrevista 2.0: El fet que qualsevol persona (sense ser periodista) pugui escriure, ‘contamina’ la feina del periodista? (2)

El fet que qualsevol persona (sense ser periodista) pugui escriure, ‘contamina’ la feina del periodista?

Aquest segurament és un debat que va més enllà de l'àmbit dels blocaires, la pregunta sobre si per exercir de periodista s'ha de tenir la titulació es repteix molt sovient.
El bloc és una eina personal o corporativa de comunicació, on s'escriu sobre temes concrets o són de caràcter personal o són informatius.
La diferència entre un bloc i un mitjà de comuniació "estandard" des d'on informen els periodistes, és que la relació entre el qui escriu el bloc i el qui llegeix és directe, no hi ha cap capçalera ni cap grup comunicatiu que aval.li el què s'hi diu. Així que el criteri del lector és molt important, però aquesta és la gràcia del bloc. Ja que un bloc no el construeix sols l'autor del bloc, si no també el lector amb les seves aportacions en forma de comentari, que complementen, esmenen o ratifiquen el què l'autor blocaire escriu.
No cal perdre de vista el fet que un bloc és tant l'apunt, com els enllaços com els comentaris, tot això conforma el què és realment el bloc, és el que se'n diu internet 2.0