dimarts, 11 de gener del 2011

El meu NYC (IV): la seguretat i el Chacal

Es parla molt de la seguretat als EUA, com una obsessió. El fet de patir un atac extern com el de l'11S va trencar la idea d'invulnerabilitat que havia tingut des de la seva victòria als mexicans ja fa algun segle.
El cert, però, és que l'arribada a l'aeroport es nota més un control i una prevenció vers la immigració que no pas grans controls de seguretat. Ara bé, no deixa de ser curiós que en els formularis per entrar al país et demanin, entre d'altres coses, si has participat en el III Reich de Hitler...
Segurament el què és més estrany per un català és que et regirin les bosses cada dos per tres, fins i tot per entrar en una església.
Les estacions de metros estan tant deixades de la mà de déu que per no tenir no tenen ni vigilants, si més no a temps complert.
Però la nit de Cap d'Any, vam poder viure en primera persona un gran desplegament policial. Teníem l'hotel prop de Times Square, a tres cantonades, i el carrer el van tancar el dia abans obligant a tots els comerços i restaurants tancar el 31. Per passar pel carrer, havíem de portar un braçalet taronja amb distintiu de l'Hotel.
Hi havia un munt de policies, fins i tot d'assalt amb cotxe blindat i fusells M-16. El mateix 31, després de no anar a l'illa de l'Estatua de la Llibertat ni a Ellis Island (on ho hi ha el memorial dels immigrants) i de sí anar a State Island amb ferri, al tornar vam compartir ferri amb un munt de policies. Si tots viuen a State Island no m'estranya que aquest districte sigui l'únic que vota republicà de tot New York!
Però valorant les mesures de seguretat del dia de Cap d'Any, és curiós que ens regiressin bosses, ens "catxegessin" i ens passessin un detector de metall per anar cap a l'hotel, però no per anar de l'hotel cap Times Square posteriorment.
Si el Chacal, posem per cas, volgués actuar per la zona i aquella nit, només havia de tenir l'arma a l'hotel. Hauria tingut el camí lliure i fins i tot s'hauria pogut fer fotografies amb policies després del canvi d'any.

1 comentari:

CIA ha dit...

Casals, we are watching you...
jajajajajaja!