divendres, 28 de desembre del 2007

ERA UNA INNOCENTADA: La decisió política més important de la meva vida

Avui, després de dies de reflexió després d'una trobada que potser va ser casual o no, però que em va encendre tots els dubtes, he pres una decisió. Potser una de les més importants de la meva vida...
No m'ha calgut que ell m'acabés de convèncer ja n'estava.
Ho haig de reconèixer, és dur haver de reconèixer que el pare tenia raó quan deia que un quan es fa més gran evoluciona, que els ideals es dilueixen amb el pragmatisme, que els somnis d'horitzons brillants queden anul.lat pels anhels de ser feliç l'avui.
La república i la independència és una quimera, un somni esbojarrat d'estiu, l'adolescència del catalanisme. Jo ja no vull ser més un adolescent polític i vull participar de la maduresa del catalanisme que ha guiat Catalunya cap als camins més brillants de la seva història, només anorreats per la violència castrense del nacionalisme espanyol.
Estic cansat de picar pedra per un futur que mai arribarà, no vull perdre més temps enlloc d'aprofitar-lo per treballar pel presents dels i les catalanes.
Faig una passa endavant i dic SÍ a la Casa Gran del Catalanisme. Aquest és el projecte que necessita la nostra petita pàtria, un comú denominador de l'acció política i de govern, que acabi amb la trencadissa d'esquerra i dreta que ens volen imposar els socialistes i ecosocialistes, i car, doncs és l'única manera que tenen de governar.
Faig una passa endavant, no estripo el carnet d'Esquerra, perquè crec que té lloc en aquesta casa comuna liderada per Mas. Però segurament me n'expulsaran. Cal refundar Esquerra lluny de radicalismes estèrils per treballar pel benestar i el progrés econòmic dels nostres conciutadans.
Sempre li retrauré a Mas que pactés amb Espanya la retallada de l'Estatut a canvi de la sociovergència que l'investiria president, però el seu projecte de la Casa Gran és l'única via vàlida per la nostra nació. Ell ens va posar en aquest forat, però només la Casa Gran ens en pot treure...
Faig aquest pas endavant, sota l'amenaça d'haver de deixar totes les meves responsabilitats a Torelló, al Consell Comarcal i a Joventut, no el vull fer sol, des d'aquí demano a l'amic Joan Ballana, que es decideixi a acompanyar-me, que es decideixi a fer el què vam imaginar ara fa dos dies enmig de l'aroma calenta d'un Cacaolat.
Ser que està dolgut, ser que vol marxar, però ell no ho farà mai de deixar al seva ciutat, ho diu, però no s'atrevirà. Joan, acompanya'm i construïm la comarca, el meu Torelló i el teu Vic des de la Casa Gran!
.
PS: només disculpar-me per no haver avisat abans als meus companys Lluís, Raül, Marta, Josep Maria, Jordi, Daniel, Josep, Isaac, Toni, Òscar, Joan, Rosa, Ramon, Pau, Jaume, Albert, Lluís, Jesús, Bruna i tota la resta, així com als meus amics i companys de fatigues a Joventut, Eugeni, Juli, Aina, Ramon, Xavis i Jaume. Si em deixeu jo hi seré, si no, jo ho entendré...
PS2: curiosament ens trobem més d'un fent el pas cap al catalanisme pragmàtic i nacionalista, el bon company Lluís Pérez Lozano al final fa el que em va comentar que anava barrinant des de feia alguns mesos. No crec que haguem de sortir del partit, amic, però respecto la teva decisió, ens veiem a la Casa Gran.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

A la casa gran de catalunya hi fa molt fred, Casals, que no hi tenen calefacció.
juas! juas! juas! juas!

Anònim ha dit...

Hi havia una vegada un dimoni escuat, patim patam... tenia pell d'ovella, però algun que altre, li veia la cua... no serà que la tenia massa vermella... bones festes a la casa gran...

Anònim ha dit...

Xaquetero!! La traició per la dreta, amb nocturnitat i alevosia, no té perdó.
A la casa gran et faran fora quan sapiguen que escrius poesia erotica, no és tan ampla com sembla!!

Anònim ha dit...

Saps, el més fotut, és que els que et coneixem sabem que algun dia no serà una inocentada !!! i que estàs on estàs per la pasta...

Anònim ha dit...

Manelic, amb el teu comentari demostres que no coneixes en Jordi. Per tant deus ser un d'aquells que treu sempre bromera per la boca.

Anònim ha dit...

Realment espero que sigui una innocentada, i sort que he parat el que estava a punt de fer. Ja tenia la incoació de l'expedient per enviar a la Comissió de Garanties del Partit per que et fotes fora, tes salvat gràcies al Bassas. Això no pots fer-ho més, el meu cor no aguanta aquest cops baixos.
Jaume

Anònim ha dit...

Jordi penso que t'equivoques però respecto la teva decisió. Jo al contrari de tu m'estic plantejant definitivament ferme militant d'ERC. Sento que a partir d'avui els nostres camins es separin. Molta sort camarada!!!

Anònim ha dit...

Lluis aixó si que es una innocentada, no t'ho creus ni tu., per cert jo ja tinc el carnet del PP, jajajaja.

Joan Ballana ha dit...

Jordi, perdona però saps molt bé que una de les condicions de les que et vaig parlar aquest nadal per tal d´acceptar treballar conjuntament per la "casa gran" era precisament que jo pogués marxar 2 anys fora. I tu, amb aquest temps, havies de fer els deures i liderar la gran alternativa a la Vall del Ges i preparar-te per la comarca. A més tu mateix vas reconèixer que ara no era un bon moment...Recorda que quan ja t´acabaves la Guiness ens vam conjurar "allò". I una última cosa, vas dir que ho explicaríem tot després del març. No he entès perquè ho has esbombat ara?
Una abraçada company, i recorda que em deus la visita a Viterbo.

Anònim ha dit...

Vinga estimat lluís, obre els ulls: que si la Casa Gran del Catalanisme li ofereix més dels 3.000 euros que ara cobra (nets) al mes, de ben segur, perd la memòria. I bones festes, que hi ha fam al món !!!

Anònim ha dit...

Torno a ser jo, perdoneu el to dels meus escrits. Porto uns mals dies nadalencs i ha pagat aquest bloc, de tot cor, ho sento, i voldria esmenar els meus comentaris sobre algú que no en té la culpa del meu humor i que ha fet una bona inocentada.

Ara, deixo aquest espai, perdoneu i bones festes !!!

Anònim ha dit...

CASALS, NO T´HO CREUS NI TU AIXÒ. PER CERT JA SE QUE SOU MOLT AMICS AMB EN BALLANA PERÒ CREUME AQUEST EN BALLANA COM MÉS LLUNY DE VIC MILLOR. O ES QUE TU NO ESTAS A FAVOR DEL GOVERN DE VIC? ELS QUE PENSEM QUE TENIM EL MILLOR GOVERN QUE HI HAGUT A VIC HEM DE MIRAR DE FER FRONT COMU, NO TROBES?
I AQUEST TAL LLUIS SABATES QUE ES DESPERTI PERQUE AIXO ES UNA INOCENTADA TIO!!!!

Anònim ha dit...

Em pensava que t'havies tornat boig!!! Fa dies que no ens veiem, però no es pot canviar tant...

Anònim ha dit...

Anònim (Burgaya?) de les majúscules, desperta tu que aquí les innocentades van a dojo!!!

Anònim ha dit...

Deu ésser una innocentada o aquest tal Jordi Casals i Prat és un caragirat de debò?

Anònim ha dit...

Que cabróóóóón! x'D

Lluís ha dit...

Ave, Mas. Moritori te salutan.

Anònim ha dit...

Com m'ho tornis a fer no aniras a la casa gran, no, aniras a una caixa petita!!! ;·P

Raül Presseguer ha dit...

uff ... si com a mínim t'hagués trucat deu per dir-te que et fessis d'unió ...

Anònim ha dit...

Frank lucas des del city arms!