divendres, 4 d’abril del 2008

Periodisme digital a Osona

Després de la ressaca post-pressupostària, demà al matí, assistiré a la Jornada de Periodisme Digital, havent acceptat la invitació del gran Miquel Macià (bloc de Nació Digital).
La jornada està organitzada per Nació Digital i comptarà amb grans ponents com Saül Gordillo (podeu llegir el seu apunt sobre la Jornada clicant aquí), director de l'ACN i blocaire de referència nacional, Lluís Foix (bloc), de La Vanguardia o el sempre interessant Jordi Font (bloc personal i bloc de Nació Digital), entre d'altres.
La jornada es fa a partir de 2/4 de 10 del matí a l'Edifici del Sucre de Vic.
Aprofito aquest esdeveniment, que manté a Osona en actora important en l'àmbit d'Internet, per ressenyar alguns blocs de periodistes d'una comarca que va ser pionera amb un portal que s'ha consolidat absolutament com és Osona.com. La Catalunya d'internet no es pot entendre sense Osona.com.
Jo segueixo sobretot el bloc del pescallunes i professor de periodisme de la URL Enric Xicoy, Ges Avall, que pot parlar de temes nacionals, locals i personals, sempre essent molt interessant.
Llegeixo el bloc del Josep Comajoan, director adjunt de El 9 Nou i que impulsa la seva web. És un actiu blocaire osonenc, i ha llistat tota l'Osonosfera. Sembla que ja en som 100!
També llegeixo el del Marc Riera que està sota un baobab, malgrat alguna barroeria. Però, en Marc escriu molt bé.
En Jordi Font també el llegeixo, va començar amb un bloc personal i para-anònim, un delicatessen per llegir amb calma. Actualment, podem dir que en Jordi està esdevenint més un teòric de la comunicació que en simple periodista. Un mai es cansa de parlar amb ell sobre Internet, els blocs, la premsa digital, les noves maneres de comunicar i les futures.
I per acabar, en bloc que últimament m'hi he aficionat, el bloc de la Sara Blázquez, pilar del projecte de la revista "Revista Mà".
No puc acabar aquest apunt sense posar l'enllaç al bloc col.lectiu de Nació Digital, cliqueu aquí.