dilluns, 27 d’octubre del 2008

Participació, Joves i Ciutadania

Aquest cap de setmana ha estat el de la Trobada Nacional de Tècnics i Regidors de Joventut, que organitzem des de la Secretaria de Joventut.

Com ja vaig escriure, més de 500 inscrits han participat en aquesta darrera edició, el què ha comportat un sobreesforç a nivell de logística que la gent de la demarcació de Lleida i de la Seu d'Urgell, on s'ha celebrat la Trobada, han donat resposta en escreix.

Però a més, els continguts de la Trobada també van ser un èxit, ja es notava amb el que et comentaven els assistents, regidors, tècnics o inscrits que els interessava la temàtica de la participació, joves i la ciutadania, el lema que presidia la Trobada els interessava. Aquí el meu reconeixement als tècnics de la meva Subdirecció de l’ACJ, la de Programes, i els de l’Observatori Català de la Joventut, després d’una feina brillant.

I, per si no fos poc, un butlletí diari va informar de la Trobada als seus assistents.

En aquesta Trobada Nacional han passat noms il·lustres com Jordi Sánchez, Jordi Serrano o el combatiu Marco Marchioni; a més dels Consell Nacional de Joventut de Catalunya i entitats i ajuntaments que treballen dia a dia amb els joves i en la participació.

En aquesta Trobada s’ha debatut, reflexionat i compartit. Enguany ho hem fet a l’entorn de la Participació i l’any passat a l’entorn de l’Emancipació: els dos grans eixos des d’on pivota les polítiques de Joventut, que la Consellera Capdevila (wiki), en la seva participació en la Trobada, les va titllar "d’innovadors i avantguardistes a nivell europeu", crec, que de forma molt encertada.


Avui.cat: Eugeni Villalbí remarca la necessitat de fomentar la particiapció en la política
Apunts sobre Participació aquí
Apunt sobre la Trobada Nacional del 2007: 3 dies: Trobada Nacional de Joventut i Sona 9


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Us haig de felicitar per la bona feina feta en la trobada de la Seu.
Tots els ponents van ser molt interessants, excepte la taula del dissabte.
I els tallers molt interessants i ben portats.
Felicitats

Anònim ha dit...

El millor va ser en Marcioni, es deia aixi?, canya i canya!
Esperem l'any que ve que ens portareu.