dilluns, 30 de març del 2009

Avortament: dret o tacticisme electoral?

Ahir sector catòlics van tornar a agafar la pancarta i van sortir al carrer per manifestar-se contra el govern del PSOE. L'avortament i la reforma de la seva regulació en són el motiu.
En tertúlia amb el diputat al Congreso, Joan Tardà, durant l'Escola de Formació de les JERC a Sant Pere de Torelló, el republicà ens va explicar que el PSOE no havia mostrat fins ara cap clara voluntat de debatre, i menys, toca de debò la llei d'avortament.
Aquesta iniciativa és clarament un cop d'efecte de tacticisme polític de ZP. Un més.
On marca distàncies el president socialista i el seu govern respecte el PP és en l'àmbit dels drets cívics i ens els espais més ideologitzats (matrimonis gais, Aliança de les Civilitzacions, posar una dona de minstra de defensa, l'avortament, etc). I en un moments de crisi, com l'actual, on el govern pateix un clar desgast davant un PP (que s'autodesgasta amb espies i trajos a mida valencians), ZP necessita un cop d'efecte.
Aquest és l'avortament, que incomòde bona part del PSOE, però el necessiten per autoafirmar-se, fent posicionar a un PP extremat.
Una frivolitat més. Frivolitat no per intentar millorar la regulació de l'avortament, sinó per utilitzar aquest tema per tacticisme electoral...
Ara bé, el sector més esquerrà i el feminista del PSOE, ho aprofitarà i la resta de foracions progressistes també ho haurien de fer, per tal de millorar una llei que deixa desemparada a dones i professionals i que deriva cap al sector privat una intervenció de gran calat social.
Ara veurem, però, si el PP pica l'ham i es posiciona al costat dels antiavortistes clericals que agafen la pancarta en el dia del senyor.