dimecres, 2 de gener del 2008

Pere Prat demana retirar el vídeo xenòfob de Duran

En Pere Prat és l'alcalde de la ciutat més gran d'Esquerra, Manlleu. Governa amb una majoria absoluta gairebé insultant, després d'haver governat els últims quatre anys en coalició amb PSC i ICV. Ara conviu amb una oposició formada per PSC, CiU i PxC.
En Pere és una persona que ha viscut per Manlleu i per les seves persones. Polític de poques proclames grandiloqüents, però de serenitat contundent, quan parla és per dir coses importants.
Manlleu és una de les ciutats que viu en pròpia pell el procés de fluxe migratori cap a casa nostra. La població d'orígen immigrada ja s'enfila per damunt del 20%. En l'àmbit de les polítiques d'immigració sempre ha dit el mateix: Cal poca fressa i molta endreça.
Amb aquesta frase, Pere Prat acaba el comentari que va deixar el dia 31 de desembre al bloc del candidat d'Unió Duran i Lleida arran del vídeo d'un marcat to demagògic i xenòfob (apunt anterior).
L'apunt del bloc del democratacristià on l'alcalde independentista ha deixat el comentari és una mostra d'orgull i de no voler acceptar els errors (si és que és un error que Unió -i Convergència- usin aquest vídeo per la precampanya).
Podeu llegir el comentari a l'apunt del bloc de Duran o bé en aquest enllaç d'El9nou.cat, que segurament s'ha convertit en el mitjà electrònic comarcal que actualment sap treure més rendiment dels blocs.
.
PS: Podeu trobar apunts d'un servidor sobre immigració aquí (bloc vell, que no té un label específic del tema) i aquí (bloc nou).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest video és una vergonya, els qui estem treballant per la convivència als nostres barris, pobles i ciutats només podem sentir fàstic davant aquest missatge del senyor Duran.

Arnau Martí ha dit...

Jordi,

Celebro la intervenció de l'alcalde al bloc del senyor Duran i Lleida, però no comparteixo la lectura que en fas. Prat és d'aquells polítics amb un perfil bastant ambigu ideològicament, però que se li ha de reconèixer la capacitat per sintonitzar amb un ampli aspectre de l'electorat manlleuenc. Ara bé,la intervenció d'un càrrec públic, com és l'alcalde d'una ciutat com Manlleu, al bloc electoral d'un candidat a les eleccions espanyoles em semblen en certa mesures desproporcionades
,cosa que significa que la queixa no sigui justificada. Tinc la sensació que l'alcalde Prat juga a despistar i més en un moment com l'actual, on sembla que la inoperància s'ha apoderat del nou equip de govern. El que el 23 de maig era oli amb un llum ara són projectes ajornats, obres aturades o concessions perdudes. La llista és llarga, la paràl·lisis de les obres del Teatre Centre, l'aplaçament dels pisos assequibles de la plaça de Llevant, la no creació de l'Escola del Mas, el projecte del nou mercat municipal perdut, el fracàs del projecte guifi o l'incompliment per part de l'alcalde de no apujar les ordenances fiscals per sobre de l'IPC. La pressió fiscal dels manlleuencs ha pujat el doble de l'any passat! En fi Jordi, em sap greu, però allà on tu i veus coherència política jo i veig oportunisme.

Arnau Martí

Anònim ha dit...

oportunisme diu ... això que ho digui un d'IC de Vic ...

Anònim ha dit...

L'òs pedrer! quan els d'iniciativa podrien fer coses, abans no desgastin la seva imatge puríssima se'n van a casa. I aquest parla d'oportunisme? Apa home va!