dimecres, 2 d’abril del 2008

Pla de Barris sense consens polític, però no passa res...

En el darrer Ple de Torelló, Miquel Franch va explicar que Torelló demanarà entrar en la propera convocatòria del Pla de la Llei de Barris de la Generalitat.
Els grups municipals de l'oposició (de moment tots excepte el PSC) ens en vam assabentar la setmana passada en Comissió Informativa. L'alcalde, va explicar que es presentarien amb un projecte que comportaria 10 milions d'euros, el 50% aportats per la Generalitat, per tal de finançar més de 20 actuacions, sobretot urbanístiques, però també de caràcter social, ja que el Pla de Barris demana que el 20% del pressupost, com a mínim, vagi destinat a afers socials.
L'execució d'aquestes propostes és per quatre anys, més dos de pròrroga. Això vol dir que no sols implica el govern actual sinó el proper.
Si s'actués amb responsabilitat política, el PSC hauria consensuat les actuacions proposades amb la resta de grups polítics, sobretot pensant que governa en minoria. No ha estat així. És més, no ha entregat cap llistat de les propostes, malgrat que ho vaig demanar.
A més, el Pla de Barris, reclama que hi hagi un procés participatiu. El govern socialista ha volgut donar la pàtina participativa buscant la validació dels Consells Municipals, convocant-los i presentant les propostes in situ, ni tant sols presentades per escrit. Òbviament, la valoració de la proposta no podia ser gaire rigorosa, no per manca de capacitat dels membres del Consell si no per no comptar amb temps suficient per fer les valoracions pertinents i plantejar-se possibles alternatives.
És una llàstima que Miquel Franch no sigui capaç de treballar per buscar el consens polític en un tema tant important com una convocatòria del Pla de Barris, i que CiU i ICV-CdG no digui ni mu! com diria aquell...

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquests de CiU i Icv i ciutadans deuen tenir el Sindrome d'Estocolm polític. Tants anys anant en contra d'en Franch i ara que el podrien apretar per estar en minoria li segueixen el joc? No entenc res...

Anònim ha dit...

Jordi, quan acceptaras que no t'hi volen, que per ells no ets de fiar, que la xuleria de la nit electoral encara l' estas pagant. No posis pals a les rodes perque només perjudiques al poble i al poble tenim memoria. Aprofita la bicoca de Barcelona que qualsevol dia s' acaba. Salud !

David Tanyà Farrés ha dit...

No es una qüestió de voler o no voler a una persona, encara hi ha gent que no veu que ERC de Torelló es treballa en equip, i que en Jordi l'avalen la resta de representants del partit i simpatitzants.
ERC es l’únic partit amb prou coherència per continuar amb la mateixa línia marcada durant els últims anys, no deixant que les majories facin que canvi la seva manera de pensar, si no fos així ja estarien governant amb el PSC, però ERC no vol només la ‘poltrona’ (com diuen) sinó que el que vol es treballar pel poble.
És evident que el poble vol aquestes inversions, però no crec que sigui demanar molt que hi hagi consens entre els partits polítics d’aquest poble (en definitiva tots nosaltres). I si no vaig errat, la llei de Barris hi es cada any, i si ara no hi ha temps de demanar-ho aquest any (perquè les coses no s’han fet bé) es pot demanar l’any que bé.

Anònim ha dit...

Quan es preveia un pacte ERC+PSOE, n'hi havien que atacaven a En Casals per venut.
Ara resulta que, segurament els mateixos d'abans, ara ataquen a En Casals perquè pacten CiU+PSOE, perquè no és de fiar, etc.
Els convergents sou rarillos, eh?

Anònim ha dit...

Sou tots uns arreplegats

Anònim ha dit...

Això esta ple de palanganeros, aqui convé un blogger que doni marxa. Això que expliqueu és hiper-aborrit, viviu a les antipodes de la societat d' a peu. Balleu una mica el Chiqui-chiqui.

Anònim ha dit...

Hòstia Jordi, has vist el reportatge a el 9 nou, la pàgina web, amb un vídeo on tot són flors i violes? què n'has de dir? no t'etraveixes amb el 9 nou? potser no ets tant valent com pintes.

Unknown ha dit...

Hola Canalla!!
pel que veig, aquí tothom és Anònim o una minonA, la minona era una gata arreplegada que voltava pels varals de casa meva. La minona era molt viva, entrava als jardins i destrossava les pobres flors dels veïns. Degut a aquests fets els veïns van agafar ràbia a altres veïns, que tenien gats, i això va finalitzar quan un dia la minona va passar a ser pública, ja que per la manera d'actuar es va saber qui era la minona, i la van clausurar.... Tothom cau pel seu propi pes, fins i tot aquella gent que es pensa que és Anònim perquè no escriu el seu nom....Apa acabo aquí perquè ja me'n he anat. Ara ja podeu ratllar de mi.

Anònim ha dit...

miau