dimarts, 28 d’octubre del 2008

A l'acta, que hi surti el debat!

El Ple d'octubre ha estat tranquil, sobretot si el comparem amb el darrer on vaig tenir un debat amb un agre alcalde. Podeu veure el vídeo del debat clicant aquí, a Casalsprat TV.
Podem dir que un dels moments més tensos va ser quan en l'aprovació de l'acta del darrer Ple vaig demanar el per què no s'havia transcrit el debat entre l'alcalde i un servidor (el del vídeo) sobre l'ambulància medicalitzada. El secretari va dir que només hi feia referència sense transcriure'l perquè es notava "certa tensió" que no calia que quedés per escrit de cara al futur.
Com a historiador (sense exercir) crec que tot ha de quedar en acta, sigui més o menys tens, més o menys agradable. I així ho he dit.
L'alcalde Miquel Franch va respondre amb el somriure glaçat que si el portaveu d'Esquerra no hi tenia cap problema es transcriuria, ell tampoc, malgrat no ser llicenciat en història, cosa que ha fet molta gràcia al regidor d'Esports.
I és que les actes dels plens són un llegat al futur i una font d'informació pels qui vulguin conèixer què succeïa als Plens Municipals de Torelló. Des de ja fa un temps, a més, es pot trobar els plens enregistrats a la web de l'Ajuntament de Torelló, que en breu es presentarà la nova versió, que ja ens cal!
La tasca de l'oposició a vegades és dura i desagraïda, mostrar la nostra contrarietat a les propostes de la majoria governant, que sovint se sent més força que la minoria opositora, alternativa.
Jo agraeixo que les actes de l'Ajuntament de Torelló reflecteixin el que es diu i el que se succeeix, així com la presència de televisions i Ràdio Ona i la premsa. No per la publicitat, si no perquè tothom qui vulgui pot saber què succeeix al Ple, què es diu i com es diu.
I ara que hi penso, tampoc recull l'acta que l'alcalde em va retirar la paraula amb la Moció per posar a un carrer el nom del creador de l'estelada...
.
PS: Per més informació del Ple: www.esquerra.cat/torello i al meu bloc d'Esquerra hi pode llegir un apunt sobre la Participació del Joves a Torelló, treballant colze a colze la regidoria de Joventut i l'àrea de Participació de l'Agència Catalana de la Joventut que dirigeixo.

1 comentari:

jmitus ha dit...

Tranquil Jordi que els plens son gravats en àudio i passarà a la posteritat.
Aquesta gravació la guardaré com diuen els castellans "como oro en paño"
La podem fer servir de falca per les properes municipals
jejejej