dimecres, 29 d’octubre del 2008

Parlant a la tele: Benach, violència de gènere i el Lluçanès

Ahir va tocar ser dia mediàtic, vaig participar a la tertúlia del programa Angle Obert, de El9TV, conduït per Agustí Danés.
Els company de taula van ser en Camprubí, ex-president de CDC Vic, l'Antoni Llach, alcalde sociovergent de Roda de Ter, i Xavier Bardolet, regidor de l'Entesa a Sant Pere de Torelló.

No va ser una tertúlia exaltada, ni molt menys, tot va ser molt correcta.

Vaig tenir discrepàncies amb en Llach i en Camprubí sobre el fet d'assenyalar als nouvinguts, per factors culturals, l'augment de la violència de gènere. Sense ignorar aquest, no crec que sigui just apuntar al col.lectiu de nouvinguts quan veiem que gent "d'aquí" també protagonitza episodis lamentables. El context socioeconòmic i factor educatiu i familiar, se sumen al context cultural, patriarcal i masclista de forma universal durant molts segles, si no tots, de la nostra història humana.

El fet de la violència de gènere ha deixat de ser un afer privat, a un de públic, convertint-lo en un problema polític a solucionar per part de les institucions.

També vàrem parlar de l'afer del cotxe oficial del President del Parlament, Ernest Benach (bloc i wiki). En Bardolet va afirmar que tot era fruit de la ingenuïtat de Benach i d'una política cada cop més superficial i de gestos.

Jo crec que hi ha una càrrega de més profunditat en aquest afer. Amb l'atac a Benach s'ha atacat la legitimitat de les institucions (en clau nacional) catalanes. No hem d'oblidar que els 9000€ era per complements per treballar, perquè el cotxe oficial no deixa de ser una eina de treball.

S'ha atacat a la segona institució catalana amb l'aportació de la premsa provinciana catalana i la col.laboració del Conseller de Relacions Institucionals i de Feng Shui (quina manera de fer-les, oi?).
Tothom parla del 9000€ en temps de crisi, però i de l'espoli fiscal que pateix Catalunya? i dels costos de la família reial? quants cops s'haurien de multiplicar aquests 9000€?
Només a un país provincià se li acudeix omplir portades amb el cost dels complements del cotxe oficial de la segona autoritat del país. Perquè la crisi, no se solucionarà amb aquests 9000€...
També vàrem parlar del Lluçanès (és comarca? per mi sí, per Llach podria, però no ho hauria).
Una tertúlia distesa i amb aigua, que sempre és important.
.
Article interessant de Saül Gordillo: En defensa del President del Parlament de Catalunya
Apunt de Josep Maria Freixanet: El Lluçanès és i vol ser

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Iep!

Ja ens explicaràs una mica més bé el tema aquest del Lluçanès. Per què podria però no hauria? Què va dir? I els altres, què deien?

Bé, ja explicaràs!

Els que ho hem d'acabar decidint (crec jo) som els del Lluçanès, però sempre està bé escoltar i tenir en compte opinions que poden esdevenir interessants.

Apa, GAS!

Anònim ha dit...

Una tertúlia amb aigua? Que la vau fer a fora mentre plovia? ;)

Anònim ha dit...

Isaac,
properament escriuré sobre el Lluçanès.
Josep Comajoan,
qui si no tu em podries preguntar això de l'aigua? perquè sols tu ho podries entendre... que no recordes l'entrevista electoral (on vas llegir el meu poema eròtic!) i que tenia got però no aigua?