divendres, 11 d’abril del 2008

Blocaires de Carretero, amb convergents inclosos

Abans de dinar, llegeixo una mica per Internet. Fa dies que no tinc gaire temps per fer-ho, veig que les primàries republicanes s'animen a la Xarxa.
Gent d'Esquerra, candidatura de Joan Puigcercós i de Joan Ridao, ha presentat web pròpia (www.gentdesquerra.cat), tal com podeu llegir en aquest apunt del bloc de Saül Gordillo, que supera el manifest inicial d'Esquerra Positiva, també amb web pròpia.
Esquerra Independentista també té web pròpia, des de ja fa temps, així com els seguidors de Carretero de Reagrupament.CAT.
Els reagrupats o carreteristes, a més de la web, tenen un portal de blocaires a favor de l'ex-Conseller del Tripartit maragallià: Blocs amb estrella. És curiós, però, que entre els blocaires n'hi ha algun de convergent, com ara Dessmond (bloc), un blocaire liberal de referència, que sempre escriu coses interessants, malgrat no estar-hi sempre d'acord (i no per qüestions de liberalisme).
Curiosa i sorprenent aliança la dels carreteristes i convergents com Dessmond, que últimament sols fa que escriure sobre personatges lligats a ERC. Potser durarà fins al 7 de juny aquest republicanisme del Dessmond?
.
PS: m'agradaria fer referència a un post que vaig escriure quan es va fundar Reagrupament.CAT, on mostrava el meu neguit per una possible escissió carreterista a l'estil hortalanià i colomina. De moment no ha succeït, esperem que tot segueixi igual.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

¿que algú té dubtes que la majoria de forofos de carretero son convergents?

Anònim ha dit...

Vull que quedi constància d'un fet important: a la famosa pel·lícula Ben-Hur hi ha una relació homosexual implícita entre Judah Ben-Hur i Messala. En Quintus Arrius no sent cap mena de gelosia.
Joaquim Puntí

Jordi Casals i Prat ha dit...

Veig, Joaquim, que vas veure la tertúlia partizana... hehehe
En quan a la gelosia de Quintus Arrius (senior), no sé...
Que gran que és la pel.lícula de Ben Hur!
Gràcies per visitar el bloc i participar-hi.
Salut!

Anònim ha dit...

mira rei.. resulta que en carretero i la majoria dels seus no viuen com tu de la política.
no han d´anar llepant el cul tristament per un càrrec polític de pà sucat amb oli, digues prat, ja tens pensat que faràs quan et donaran el finikito de la generalitat? al caprabo busquen gent, apuntati

Anònim ha dit...

Espero que no us acabeu fent mal a ERC. Veig molt de rencor en el comentari de l'anònim.
No sé si quan en Joan Carretero sigui president de Catalunya els consellers i d'altres càrrecs no cobraran

Anònim ha dit...

Jo ceia que en Carretero seria un nou Macià i acabarà essent una nova Rahola

Joan Arnera ha dit...

Benvolgut Jordi
Quina mania us ha agafat a tots amb identificar RCat i Convergència. Em sembla que és injust, i que ho repetiu sense argumentar-ho de cap manera. En fi, seria millor parlar de propostes i d'objectius, en comptes d'utilitzar les tàctiques habituals dels socialistes.
Com bé dius, en la formació de Blocs amb Estrella hi participa en Dessmond. Però també hi ha gent com en Josep Sort, a qui suposo que no situarpàs pas a la dreta liberal, oi que no?
No ho sé, discutim sobre estratègies de futur, parlem de tot el què calgui, critiquem-nos si és necessari, però no diguem mentides. Ni Carretero és de Convergència, ni RCat és la "dreta" d'ERC, ni Blocs amb Estrella està format per blocaires convergents.
Et convido a seguir els nostres escrits, alguns més bons, d'altres menys bons, però tots honestos.
Salut.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Benvolgut Joan Arnera,
primer de tot gràcies per signar el comentari que has fet.
Més que posar especial èmfasi amb què els de RCat siguin filoconvergent o no, el que poso de relleu és la participació de persones de l'entorn de CiU en la seva web, fixa't que dic:
"Curiosa i sorprenent aliança la dels carreteristes i convergents com Dessmond, que últimament sols fa que escriure sobre personatges lligats a ERC. Potser durarà fins al 7 de juny aquest republicanisme del Dessmond?".
Realment crec que és molt oportunista aquesta actuació per part d'ell (no de vosaltres).
Ara bé, no podem pas negar que Dessmond participa en el bloc de blocs RCat, oi? Tampoc dic que tots els participants siguin de CiU o propers, no em facis dir coses que no dic.
Vinga, gràcies per participar i llegir aquest bloc.
Salut i República!

Anònim ha dit...

Hola,

Em sembla que no entens això del Dessmond perquè no pot entendre que ell (i molts altres) pensem primer en Catalunya. El Dessmond vol que a ERC hi hagi la millor i única opció possible per redreçar el partit. Per què? perquè vol el millor per al seu país.

Jo no cóc de cap partit. Dono suport al Carretero perquè vull el millor per a ERC i sóc de Blocs amb estrella. Però alhora estic organitzant una conferència del López Tena a la Seu, perquè crec que és el millor per a CiU i per a Catalunya.

Tant costa d'entendre? Que us penseu que sempre ens hem de moure per interessos?

Jo no en tinc cap, d'interès. L'únic que tinc és el meu país.

Hòstia!

A més, és incompatible ser liberal i simpatitzar amb ERC?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Benvolgut reflexions,
només mostro, amb aquest apunt, el fet de vendre un bloc de blocs de suport a Carretero amb gent propera (o militant?) de CiU. Per mi és significatiu.
Part de la crítica a altres candidatures, per part de Reagrupament, és de seguidisme al PSC. La relació és fàcil, oi?
En quan a gent que es preocupa pel país en primer lloc, jo estic a ERC perquè me preocupa el país, suposo que la majoria de gent està en partits perquè li preocupen el país.
Però les solucions pel país no són úniques. Li fas dir a Dessmond que "vol que a ERC hi hagi la millor i ÚNICA opció possible per redreçar el partit. Per què? perquè vol el millor per al seu país", no crec que sigui un plantejament correcte.
En quan a ser d'ERC i liberal, cap problema, jo me'n considero, liberal i d'esquerres, com la tradició republicana. Macià era liberal, Companys també.
Com he escrit en el bloc de Dessmond, no estic d'acord amb ell amb molts plantejaments, però mai li he retret el seu liberalisme.
Salut i gràcies per participar en aquest bloc.

reflexions en català ha dit...

Hola,

Significatiu de què?

Primer, no saps si hi ha cap militant de CiU. I si hi fos, què? Quin problema hi ha? No hi pot haver un militant o un simpatitzant de CiU que doni suport al Carretero?

El que no val és anar sempre amb els prejudicis a la mà. Jutja la gent i els col·lectius pel que diuen i el que fan. I després en parlem.

Estretor de mires, prejudicis i falta de visió de país. Així no anirem enlloc.

Salut.

Jordi Casals i Prat ha dit...

Reflexions,
em sembla que poc em coneixes i que els prejudicis els tens tu amb mi.
Jo repsecto perfectament que convergents (simpatitzant o militants) estiguin sindicats en el portal de blocs pro-carretero. Però el continguts d'aquests són significatius per saber perquè hi donen suport.
Jo intento jutjar els col.lectius i les persones pel que diuen i què fan.
I veig que no has passat del primer paràgraf del meu darrer comentari...
Gràcies per paticipar en aquest bloc

Anònim ha dit...

Sí sí, compte perquè a BlocsambEstrella hi ha algun convergent, aquells dimonis peluts que ens van portar coses tan dolentes com la TV3, els Mossos d'Esquadra i la immersió lingüística... que el PSC malda per carregar-se (TV3 és més TVE-3 que mai, al capdavant de la nostra policia hi han posat algú "per a que es cremi", i en la immersió anem cap enrere fent equilibris amb la tercera hora).

Sort que gràcies a aquesta direcció actual d'ERC (que fins i tot n'han canviat el nom a "E") tenim el PSOE a la Generalitat i fem pulitikas sussials da davò: transvasaments, la MAT, el quart cinturó, etc.

No cal dir que jo no he votat mai CyU, però aquesta direcció actual d'ERC els està fent bons. Ja va avisar en Ramon Tremosa que si a ERC no hi ha un canvi rotund, ens anem de pet a la marginalitat.