dimarts, 7 d’abril del 2009

Canvis de ZP: + PSOE

Després d'una filtració monumental, avui Zapatero ha anunciat la remodelació del seu govern, amb la creació d'una tercera Vice-presidència per relacions amb les Comunitats Autònomes i municipis i amb canvis de competències de diferents ministeris.
ZP ho ha justificat escudant-se en la crisi, encara que no s'enten gaire alguns cessaments com el de Bernat Sòria (Sanitat) o la de Cabrera (Cultura) o de Magdalena Alvárez (i olé!) lligats al context de crisi.
L'entrada de Chaves (Vice-president tercer i responsable de relacions amb les comunitats autònomes), del número 2 del PSOE José Blanco (ministre de Foment) i de Trinidad Jiménez, dona de confiança de ZP dins el PSOE a Madrid i a nivell estatal, és per reforçar el perfil de partit PSOE en el govern espanyol.
També en sobresurt el canvi de Solbes, un home esgotat (i espremut fins al màxim), que serà substituit per Elena Salgado, la dona de les transferències interminables del nou Estatut. Una dona austera, gris i de llarga trajectòria al PSOE.
Aquests canvis es circumscriuen en un context de manca d'una majoria estable al Congrés espanyol, després del Frente Nacional a Euskadi, de la crisi institucional amb Catalunya i per uns mesos que es presenten durs pel govern espanyol.
Dubto que treure a Solbes serveixi per estovar al PP, dubto que posar d'interlocutor a Chaves (l'últim felipista) i treure a Magdalen Álvarez serveix per estovar els catalans i dubto que la PSOEbunkerització del govern sigui la millor solució per ZP, que té com a objectiu aprovar els propers pressupostos.
PS: només una idea em ronda pel cap, possiblement es vol potenciar a Trinidad Jiménez per Madrid posant-la de ministra, però el fet de nomenar Blanco com a ministre és una manera d'apartar-lo de l'aparell socialista després de la derrota a Galícia?
Enric Juliana: ¿Quiere el califato andaluz tutelar a Zapatero?
Quico Sallés:
Treball en equip
Enric Marín:
Símptome de debilitat

1 comentari:

Lluís ha dit...

al govern espanyol, el que l'hi cal no son cares noves, sinó canvis en els seus posicionament polítics.