dijous, 28 d’octubre del 2010

Diari de campanya 5: Front institucional UVic i emprenedors; cloenda d'Esquerra Compleix i l'agenda que es va omplint


Avui ha tornat a ser un dia d'aquells de compaginació intensa de les responsabilitats de govern i de treball de campanya.
Al matí, amb el Secretari de Joventut, l'Eugeni Villalbí, hem signat un conveni de la col.laboració entre la Secretaria i la UVic, prenent aquesta com de referència per les comarques centrals.
En quan a la campanya, al migdia hem fet la roda de premsa de conclusió de la campanya Esquerra Compleix, on hem fet balanç de la feina feta a govern i dels 13 compromisos per la comarca que va assumir Esquerra.
En Freixanet ha passat comptes i en Lluís Argemí ha explicat com ha anat la campanya en sí, amb el bloc, la pàgina del Facebook i els 30 actes en 24 poblacions d'Osona.
Algún partit més va agafar compromisos a Osona i ara n'ha fet balanç? No.
Tot seguit i a corre-cuita, he anat a la tertúlia de SER Osona, on hem parlat bàsicament de la crisi i el paper de les empreses, el sector financer i l'administració en la situació econòmica on estem i en la capacitat per superar-la.
A l'hora de dinar hem repassat l'agenda de campanya amb el candidat, el Josep Maria Freixanet, i el director de campanya, l'Argemí. Ja es comença a entreveure algunes visites de destacats membres d'Esquerra. Demà, per exemple Oriol Junqueras serà a la UVic i dinarà amb la gent d'Esquerra.
Tot seguit hem treballat amb en Sergi l'elaboració d'una eina electrònica, a través de la xarxa. L'espai més econòmic on actuar, cal ser conscient, però, que és un espai limitat.
Després m'he trobat en Carles Banús i hem parlat de fer un cafè durant i després de la campanya, és ui porta la campanya 2.0 de CiU Osona. Per primera vegada s'hi posen, en Toni Reig de Taradell li dóna un cop de mà.
Just després corrent, altre cop, cap al Sucre per assistir a la I Jornada del Jove Emprenedor d'Osona, organitzada per la Jove Cambra Internacional (JCI) i, després d'entregar el premi al jove emprenedor d'Osona, beure aigua, felicitar al president d'Osona de JCI, en Jordi Isern, saludar el president nacional, l'Alfred Pitarch de Reus, i parlar amb el regidor socialista de Roda, Albert Serra, ha tocat marxar cap a Sant Pere de Torelló, en el penúltim acte de proximitat de la pre-campanya, amb el Carles Mundó i el Josep Culí.
Un dia que m'ha omplert molt a nivell de Secretaria de Joventut i que també m'ha omplert l'agenda de la campanya.

Amb el dia que he tingut m'ha passat per les mans tres cops el setmanari Osona Comarca però no he arribat a les pagines d'opinió, no sé si m'han publicat un article que vaig enviar. Demà ho haig d'esbrinar.

Avui la Montse Ayats, companya regidora a l'ajuntament per d'ICV, s'ha estrenat com a candidata, a Torelló, en un acte, que pel que veig a El9Nou.cat s'han centrat en l'habitatge. És curiós que posin en valor la la Renda Básica para la Emancipació (RBE), una mesura electoralista de Chacón en el seu moment, que va portar i porta problemes burocràtics horrorosos a joves i a Generalitat (a més d'envair competències) i, en canvi, s'han oblidat de les Borses Joves d'Habitatge de la Generalitat. Serà per això que el govern d'esquerres té una imatge de poca cohesió entre partits?

"No s'ha de fiar de les enquestes, CiU no ho té tot fet i el PSC mobilitzarà electorat, no és important qui serà el tercer partit el Parlament, si ERC o PP, i el Laporta entrarà". Qui ho ha dit? una enquesta del CEO? David Madí? Algun argumentari de CiU? no, Jordi Barbeta, de La Vanguardia a RAC1.

PS: i abans d'anar a dormir... Gran Puigcercós a Intereconomía!!!!! vist a tv3.cat