dijous, 8 de maig del 2008

Franki: un cas de llibertat

Franki és un jove de Terrassa que ara està a la presó per haver ultratjat la bandera espanyola. Més de dos anys privat de llibertat per una bandera, un símbol que s'hi sent reflectit una comunitat de persones, els espanyols. Però és un símbol al capdavall.
L'Estat liberal weberià es defineix com el qui té el monopoli de la violència (la capacitat de repressió per imposar l'ordre). Quan aquest Estat weberià s'excedeix cau en la tirania, doncs, acaba amb la llibertat.
Presó per ultratjar un símbol és un excés en l'exercici del monopoli de la violència (mantenir l'ordre), aquesta Espanya té massa tendència a l'abisme autoritari per reafirmar-se.
Qualsevol amant de la llibertat li ha de repugnar que Franki estigui a la presó, més enllà del sentiment vers Espanya. Aquest cas atempta contra la llibertat.
(vídeo de Vilaweb.cat)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyor jutge,

Li volem fer una bona oferta. Llegeixi-ho bé, el que li direm. Canviem jove idealista, íntegre i sense antecedents (que ara es troba en poder seu) per un lladre (que tot Vic coneix) sense escrúpols, molt mesquí i també amb molta experiència en tota mena de furts dins la sanitat pública.

D'en Franki, vostè no en farà res, senyor jutge, faci-se'n pagues, i segurament no s'avindrien: tenen aficions diferents, idees incompatibles, trajectòries diverses...

En canvi, amb l'esmentat senyor podrien compartir moltíssimes inquietuds i estones de gran companyonia; pensi-s'ho bé: aquest lladre experimentat encara li podria fer alguna feineta, algun petit robatori, d'aquests que tan bon servei fan a les clavegueres de l'estat.

L'intercanvi es podria fer a les portes de la presó, si vostè ho disposa així.



PD: espero que aquesta idea tingui també una bona acollida entre els amics d'ERC i entre totes les persones de fermes conviccions democràtiques. Gràcies.

Anònim ha dit...

Franki llibertat, el lladre a la presó!

Anònim ha dit...

Val més lladre conegut...
que tripartit per conèixer!

Moderator

Anònim ha dit...

Jordi, d'on l'has tret aquest últim comentarista?