divendres, 23 de maig del 2008

Dies de satisfacció institucional

Aquests dos darrers dies, dimecres i dijous, han estat dos dies que m'he sentit institucionalment realitzat.
El dimecres, el diputat d'Esquerra d'Osona (i el Lluçanès), Josep Maria Freixanet (bloc) va tornar actuar en clau territorial, tal com entenem que ha de ser la tasca del diputat de la nostra comarca. Va ser per defensar els interessos d'un dels pilars estratègics per Esquerra Osona: la UVic.
Com diu en Freixanet, jo crec en la UVic, com a element bàsic de cohesió territorial, del país i de la comarca (i no sols de Vic!), motor imprescindible per la innovació i el canvi de paradigma adormit d'una comarca massa poc productiva (que no la vull productivista, tampoc).
El diputat va demanar respostes al Conseller Huguet per la UVic, aquest s'hi va comprometre per d'aquí 15 dies.
La segona satisfacció institucional ha estat el de la presentació del Llibre Blanc de la prevenció a Catalunya: consum de drogues i problemes associats. Un treball realitzat per diferents professionals i entitats, més enllà de l'administració (però amb ella). El llibre consta de dues parts, una primera on explica la situació del consum a Catalunya i els avenços en la prevenció, i una segona que parla de l'estratègia nacional. Us podeu baixar el Llibre blanc en format Pdf clicant aquí.
És un pas important, molt important. Marca un camí correcte de treball, sí senyor!
Voldria fer un reconeixement a la Maria Estrada, de l'Òrgan Tècnic de Drogodependències, que ha coordinat tot el treball (del qual un servidor, amb el segon cognom canviat -Prats!- també hi ha participat).