dimecres, 21 de maig del 2008

Espai de consens pel dret a decidir

Ahir vaig estar en una taula compartida amb gent d'altres partits, de sindicats i d'entitats de la comarca. Era un sopar convocat per la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), on Mònica Sabata i Gerard Fernàndez, a més de l'amfitrió local, Eric Herrera, van presentar la Plataforma als presents.
Tots ja la coneixíem, podríem dir que tots érem del rotllo.
Després de menjar (massa, i amb conseqüències estomacals) i compartir una conversa que anava a dreta i esquerra, amunt i avall, però seguint el fil sobiranista, ens vàrem adonar que feia molt (o fins i tot no s'havia fet mai!) que partits i entitats compartíssim taula per parlar del país, del present i de futur.
Vàrem compartir un espai de consens a l'entorn del dret a decidir. Ho fa possible l'existència d'una plataforma transversal i independent com la PDD, on tots ens hi podem trobar còmodes.
Tal com vàrem compartir en Titot (bloc) i un servidor, seria interessant que la cosa no es quedés en un sopar. Podem anar més enllà, si més no a la comarca, podem portar a terme iniciatives amb tots, mantenint la nostra identitat, sota el paraigües de la PDD.
Això demana, però, un principi d'ètica política que sempre he tingut molt present, el de la no ingerència partidista en la societat civil, l'entrisme leninista que ha fet tant de mal a la complicitat partits-societat civil organitzada.
Ahir hi havia una cosa que ens preocupava a tots, la llibertat del nostre país. Treballem-hi!