dimarts, 6 de maig del 2008

Dues estrenes

Avui és un dia d'estrenes, potser realment retardades, però per mi, són estrenes.
La primera ha estat la del nou bloc del Ballana (http://www.joanballana.cat/) , un salt qualitatiu, donant espai a vídeos i fotografies, a més de poder fer un bon seguiment del seu twitter. En Ballana és un bon blocaire, amb actualitzacions regulars i amb gràcia. Enhorabona, Ballana.
La segona ha estat la sociovergència torellonenca, en la seva versió institucional. Hem pogut assistir a la primera Junta Local amb els dos nous capitostos de l'ajuntament, l'alcalde Miquel Franch i el líder convergent Lluís Bassas.
No ha tingut res d'especial, només que hi havia més convergents (3 més) i menys socialistes (un, a més de l'absència puntual de Flora Vilalta (amb bloc, que s'ha excusat). El to relaxat i els somriures regnaven les cares de CiU. Estan il.lusionats els convergents.
En Franch ha estat distès, fins i tot ha fet una broma amb mirada cap a un servidor (doncs destinada a mi, suposo). Resulta que arrencaran un arbre de davant d'un centre d'atenció a gent gran de Torelló, el motiu: perquè entorpeix la mobilitat de la gent gran que va en aquest centre. Llavors, amb un somriure de pam i mig, l'alcalde ha dit: "us aviso, perquè si veieu que arrenquen l'arbre no us poseu a cridar". Jo, personalment, havia pensat en fer una concentració i encadenar-me a l'arbre màrtir...
.
PS: per cert, avui m'he trobat en aquest bloc d'una intrasigent interessada amb Osona: http://laintransigent.blogspot.com. Escriu bé, sí senyor!

4 comentaris:

Joan Ballana ha dit...

S´agraeix l´afalac company blocaire i no cal que et digui que l´apreci és mutu. El nou bloc, encara en fase de proves, és una nova experiència en aquest trepidant mon virtual. Salut i bloc! I bones primàries (n´espero poca trencadissa!).

Dessmond ha dit...

He mirat el nou blog d'en Ballana. Realment fa molt bona pinta. Quina feinada!.
Per cert, que té de dolent la sociovergència?. És bastant més real que teòrica. Però no entenc -i per això ho demano- que hi ha de censurable. O parles en clau estrictament municipal?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Benretrobat Dessmond,
el que aplico a nivell municipal ho aplicaria a nivell nacional.
Que el primer partit i el segon pactin un govern, en situacions no excepcionals, no entenc que sigui positiu, ni democràticament ni per la comunitat que governarien (i governen).
Si el cas fos ERC primera força i PSC segona, a distància de la tercer (no en una situació de triple empat), també ho criticaria.
Però a més, el plantejament sociovergent només es justifica des del conservadorisme (no parlo de dretes: hi ha esquerres conservadores -i reaccionàries), perquè la sociovergència existent, ja ara, fora de l'àmbit partidista, és la de l'status quo, la de no moure res (a excepció de carreteres, però i el tren? i el sitema de finançament? i l'aeroport?).
Però bé, de moment, sols parlo de Torelló i d'Osona (a blocs.esquerra.cat/jordicasals hi ha uns quants posts al respecte)

Anònim ha dit...

Felicito tots els nous blocaires i de passada aprofito per recomanar-vos el nou bloc del Xavier Martínez (d'ERC Tona), sens dubte el més actiu de la comarca. Vegeu-lo.