dijous, 19 de juny del 2008

Europa es debilita si sacrifica la Llibertat

Abans d'ahir es va aprovar una directiva europea, en el Parlament Europeu, filla dels vents que bufen des d'Itàlia i França, impulsats pels presidents Berlusconi i Sarkozy. Ho podeu llegir a Vilaweb, al 3/24 (amb vídeo inclòs) o en el bloc de l'eurodiputat liberal Ignai Guardans, de CiU, que hi va votar a favor sense vergonya.
La directiva, que vol donar resposta a la immigració il.legal, homogeneïtzant, en la mesura del possible del tracte de la immigració en tots els estats de la Unió, contempla la possibilitat de mantenir retinguts en centres de detenció als immigrants en situació irregular, que no han comés cap delicte, un màxim de 18 mesos, menors inclosos.
Amb això es violen moltes de les obligacions internacionals en matèria de drets humans dels estats europeus.
En un temps de crisi sembla que la immigració a Europa serà un dels focus de conflicte, si més no, és allà on la institució parlamentària europea apunta.
Que cal homogeneïtzar les polítiques migratòries a la UE està clar, ara bé, que el tracte vagi per aquest camí ja no és del tot òptim. No es tracta de contraposar el paternalisme d'esquerres del papers per a tothom amb la directiva europea suara esmentada, això seria molt pervers i simplista.
Més enllà d'una Europa que permeti la prosperitat econòmica, Europa ha de descansar la seva identitat sobre els fonaments de la Llibertat, amb majúscula.
Cloure a persones, privar-les de la seva llibertat és una pena molt dura. Només ha de restar reservada per actes criminals, és l'últim pas a donar, un cop descartada la pena de mort.
Ara, el Parlament Europeu planteja la retenció de persones fins a 18 mesos (un any i mig!) pel mer fet de no tenir papers.
Aquesta directiva és un pas enrere en la construcció d'una Europa sòlida, perquè una Europa excessivament repressora sempre serà més dèbil.
Què he escrit en matèria d'immigració:
Clica aquí per veure les entrades en aquest bloc
Què és necessari perquè el mal triomfi?
El cabdill de la PxC em llegeix i no li agrada...
Immigració: drets, deures, ciutadania, opinions

2 comentaris:

Anònim ha dit...

en casals sempre amic dels moros i les negres

Anònim ha dit...

Aquest anònim és un capsigrany.
Si construim la UE amb por no arribara a se res mai.
Europa esta acomplexada